In Italië heeft Roberto Calderoli van de rechtspopulistische partij Lega Nord zich voor de racistische belediging van een zwarte minister verontschuldigd.

Zijn beledigende uitlating was tijdens een verhitte toespraak gevallen. Hij zal minister van Integratie Cécile Kyenge een boeket rozen sturen, zei Calderoli in de Kamer.

De politicus had de uit Congo afkomstige Kyenge met een orang-oetan vergeleken. Regeringsleider Enrico Letta eiste daarop consequenties voor de beschamende uitlating, die een golf van verontwaardiging had uitgelokt.

Meerdere politici eisten dat Calderoli opstapt. Calderoli zal echter niet aftreden als vicevoorzitter van de Senaat. (Belga/TE)

In Italië heeft Roberto Calderoli van de rechtspopulistische partij Lega Nord zich voor de racistische belediging van een zwarte minister verontschuldigd. Zijn beledigende uitlating was tijdens een verhitte toespraak gevallen. Hij zal minister van Integratie Cécile Kyenge een boeket rozen sturen, zei Calderoli in de Kamer. De politicus had de uit Congo afkomstige Kyenge met een orang-oetan vergeleken. Regeringsleider Enrico Letta eiste daarop consequenties voor de beschamende uitlating, die een golf van verontwaardiging had uitgelokt. Meerdere politici eisten dat Calderoli opstapt. Calderoli zal echter niet aftreden als vicevoorzitter van de Senaat. (Belga/TE)