De geruchten over een op handen zijnde samenwerking tussen Forza en Lega volgen een week na de vorming van een nieuwe centrumrechtse fractie in het parlement, genaamd Coraggio Italia. 'In een constructieve sfeer hebben we een mogelijke federatie van centrumrechtse krachten besproken', twitterde Berlusconi vrijdag na een onlinepartijberaad.

Gesprekken over een eventuele samenwerking tussen Forza en Lega zouden midden volgende week plaatsvinden. Bronnen binnen Lega benadrukken dat een mogelijke fusie geen 'annexatie' door het grotere Forza zou zijn, maar een bundeling van de krachten.

De rechtse oppositiepartij Fratelli d'Italia zou niet deelnemen. Volgens Forza Italia zou deelname van de uiterst rechtse partij van Giorgia Meloni het nieuwe blok kunnen beschadigen.

De geruchten over een op handen zijnde samenwerking tussen Forza en Lega volgen een week na de vorming van een nieuwe centrumrechtse fractie in het parlement, genaamd Coraggio Italia. 'In een constructieve sfeer hebben we een mogelijke federatie van centrumrechtse krachten besproken', twitterde Berlusconi vrijdag na een onlinepartijberaad. Gesprekken over een eventuele samenwerking tussen Forza en Lega zouden midden volgende week plaatsvinden. Bronnen binnen Lega benadrukken dat een mogelijke fusie geen 'annexatie' door het grotere Forza zou zijn, maar een bundeling van de krachten. De rechtse oppositiepartij Fratelli d'Italia zou niet deelnemen. Volgens Forza Italia zou deelname van de uiterst rechtse partij van Giorgia Meloni het nieuwe blok kunnen beschadigen.