Het Italiaanse gerecht wil de politicus van de rechtspopulistische Lega vervolgen omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor het illegaal vasthouden van 131 migranten op het reddingsschip Open Arms op de Middellandse Zee toen hij minister was. De 47-jarige Salvini zou in augustus 2019 de ontscheping vertraagd hebben van mensen die door de Spaanse ngo Open Arms waren gered. Het parket beschouwt zijn optreden als machtsmisbruik en kidnapping.

De Italiaanse Senaat hief eind juli de onschendbaarheid van Salvini op. Hij verscheen zaterdag voor een rechter in de Siciliaanse stad Catania voor een hoorzitting. De rechter moet oordelen over de gegrondheid van de beschuldigingen van 'machtsmisbruik en ontvoering van personen'. De zaak werd zaterdag uitgesteld naar 20 november. Salvini legde zaterdag geen verklaringen af tegenover de pers.

Zaterdag raakte ook bekend dat de rechter premier Conte wil horen in de zaak en de huidige minsiter van Binnenlandse Zaken, Luciana Lamorgese. Bij een veroordeling kan Salvini tot vijftien jaar cel krijgen. Ook hangt hem een tijdelijk verbod op politieke activiteiten boven het hoofd.

Het Italiaanse gerecht wil de politicus van de rechtspopulistische Lega vervolgen omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor het illegaal vasthouden van 131 migranten op het reddingsschip Open Arms op de Middellandse Zee toen hij minister was. De 47-jarige Salvini zou in augustus 2019 de ontscheping vertraagd hebben van mensen die door de Spaanse ngo Open Arms waren gered. Het parket beschouwt zijn optreden als machtsmisbruik en kidnapping.De Italiaanse Senaat hief eind juli de onschendbaarheid van Salvini op. Hij verscheen zaterdag voor een rechter in de Siciliaanse stad Catania voor een hoorzitting. De rechter moet oordelen over de gegrondheid van de beschuldigingen van 'machtsmisbruik en ontvoering van personen'. De zaak werd zaterdag uitgesteld naar 20 november. Salvini legde zaterdag geen verklaringen af tegenover de pers.Zaterdag raakte ook bekend dat de rechter premier Conte wil horen in de zaak en de huidige minsiter van Binnenlandse Zaken, Luciana Lamorgese. Bij een veroordeling kan Salvini tot vijftien jaar cel krijgen. Ook hangt hem een tijdelijk verbod op politieke activiteiten boven het hoofd.