De technocratenregering onder Mario Monti staat voor erg ingrijpende besparingen: tegen 2014 moeten de anticrisismaatregelen 20 miljard euro bespaard hebben. Die grijpen ook minister voor Sociale Zaken Elsa Fornero naar de keel.

Terwijl ze de details over de hervormingen van het pensioenstelsel in het parlement toelicht, en daarbij over "internationale beperkingen" en "offers" spreekt, stokt ze en barst in tranen uit. Mario Monti neemt het woord over om de aandacht van de emotionele minister af te leiden. Te laat echter, naar het losbarstende geklik van de fototoestellen te horen. (SD)

De technocratenregering onder Mario Monti staat voor erg ingrijpende besparingen: tegen 2014 moeten de anticrisismaatregelen 20 miljard euro bespaard hebben. Die grijpen ook minister voor Sociale Zaken Elsa Fornero naar de keel.Terwijl ze de details over de hervormingen van het pensioenstelsel in het parlement toelicht, en daarbij over "internationale beperkingen" en "offers" spreekt, stokt ze en barst in tranen uit. Mario Monti neemt het woord over om de aandacht van de emotionele minister af te leiden. Te laat echter, naar het losbarstende geklik van de fototoestellen te horen. (SD)