Vorige maand nam de Italiaanse Nina De Chiffre deel aan een demonstratie tegen een hogesnelheidslijn in Turijn. Te midden van een grote massa betogers, besliste ze plots om een politieman in uniform met helm te kussen. De foto verspreidde zich razendsnel op het internet en werd een symbool voor vrede en verzoening. Dat schrijft The Telegraph.

Wereldoorlog III

Maar dat deze daad van protest onschuldig en geweldloos was, wordt nu ten stelligste ontkracht door de politievakbond. De bond dient een klacht in tegen de betoogster. "Dit was een daad van seksuele intimidatie en bovendien beledigde ze een officier aan het werk", zegt Franco Maccari van de politievakbond.

"Als het andersom was geweest, als de politieman de vrouw had gezoend, zou Wereldoorlog III hebben uitgebroken en zou men spreken van een schande. Maar als de man het 'slachtoffer' is, moeten we dat gewoon maar tolereren? Ik denk het niet", stelt Maccari.

Provocatie

De vrouw op de foto gooit nog wat zout op de wonde. Op Facebook beweert ze dat ze alles behalve een vredelievende bedoeling had. "Ik was uit op provocatie."

"Eerder had ik gezien hoe verschillende agenten wild tekeer gingen tegen betogers, ik wilde iets doen. Daarom kuste ik de agent en likte vervolgens zijn helm, ik wist dat hij moeilijk kon reageren."

Volgens Maccari van de vakbond is een kus overwegend een positief symbool. "Maar in deze context, tussen deze twee personen, is het een gebaar van respectloosheid."

Vorige maand nam de Italiaanse Nina De Chiffre deel aan een demonstratie tegen een hogesnelheidslijn in Turijn. Te midden van een grote massa betogers, besliste ze plots om een politieman in uniform met helm te kussen. De foto verspreidde zich razendsnel op het internet en werd een symbool voor vrede en verzoening. Dat schrijft The Telegraph. Maar dat deze daad van protest onschuldig en geweldloos was, wordt nu ten stelligste ontkracht door de politievakbond. De bond dient een klacht in tegen de betoogster. "Dit was een daad van seksuele intimidatie en bovendien beledigde ze een officier aan het werk", zegt Franco Maccari van de politievakbond. "Als het andersom was geweest, als de politieman de vrouw had gezoend, zou Wereldoorlog III hebben uitgebroken en zou men spreken van een schande. Maar als de man het 'slachtoffer' is, moeten we dat gewoon maar tolereren? Ik denk het niet", stelt Maccari. De vrouw op de foto gooit nog wat zout op de wonde. Op Facebook beweert ze dat ze alles behalve een vredelievende bedoeling had. "Ik was uit op provocatie." "Eerder had ik gezien hoe verschillende agenten wild tekeer gingen tegen betogers, ik wilde iets doen. Daarom kuste ik de agent en likte vervolgens zijn helm, ik wist dat hij moeilijk kon reageren." Volgens Maccari van de vakbond is een kus overwegend een positief symbool. "Maar in deze context, tussen deze twee personen, is het een gebaar van respectloosheid."