De ambassadeur, Luca Attanasio, werd neergeschoten tijdens een aanval op een konvooi van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) in Virunga National Park in de buurt van Goma in het oosten van Congo.

Volgens de Congolese autoriteiten kwamen tijdens de hinderlaag ook de chauffeur en de lijfwacht van de ambassadeur om het leven. Het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakt alleen melding van de dood van de ambassadeur en een veiligheidsagent. Het is nog niet bekend wie de aanvallers waren, de Congolese regering belooft om de verantwoordelijken te achterhalen.

In het oosten van Congo zijn meerdere milities al jarenlang actief om de controle over de kostbare grondstoffen te bemachtigen. (Belga)

De ambassadeur, Luca Attanasio, werd neergeschoten tijdens een aanval op een konvooi van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) in Virunga National Park in de buurt van Goma in het oosten van Congo. Volgens de Congolese autoriteiten kwamen tijdens de hinderlaag ook de chauffeur en de lijfwacht van de ambassadeur om het leven. Het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakt alleen melding van de dood van de ambassadeur en een veiligheidsagent. Het is nog niet bekend wie de aanvallers waren, de Congolese regering belooft om de verantwoordelijken te achterhalen.In het oosten van Congo zijn meerdere milities al jarenlang actief om de controle over de kostbare grondstoffen te bemachtigen. (Belga)