Dat tot woede van de militante holebi's die een interventie van Europa eisen. In de ontwerptekst worden homofobe gebaren, daden en verklaringen als dusdanig verworpen.

'Het parlement heeft beslist de justitie met voeten te treden en het geweld te steunen', oordeelde Paolo Patane, verantwoordelijke van de vereniging Archigay. Hij wil dat de EU ter hulp schiet in de strijd tegen 'de homofobie, de xenofobie en het racisme die het Italiaanse parlement beslist heeft te legitimeren'.

'Wet zou ongrondwettelijk zijn'

Een afgevaardigde van de PdL-partij van regeringsleider Silvio Berlusconi, Fabrizio Cicchitto, wuifde de beschuldiging van homofobie weg: de tekst werd verworpen omdat homoseksuelen 'burgers zijn zoals de anderen'.

Een wetgeving die onderscheid maakt tussen individuen 'is bovendien ongrondwettelijk', argumenteerde Cicchitto. Het wetsvoorstel had wel de steun van de grootste oppositiepartij, de Democratische Partij (PD).

Opstoot homofoob geweld
Italië kent recentelijk een opstoot van homofoob geweld, wat homo-organisaties genoopt heeft tot betogingen en de roep om anti-homofobe wetgeving. Italië staat nog niet ver wat betreft het toekennen van rechten aan holebi's. Zo erkent Italië het homohuwelijk niet.

Maatschappelijk probleem

Ook maatschappelijk is nog werk aan de emancipatorische winkel. Premier Berlusconi, die zichzelf ziet als onweerstaanbaar womanizer en in de gerechtelijke problemen is gekomen door het plukken van een al te groen blaadje, bewees dat met volgende uitspraak: 'Het is beter gepassioneerd te zijn door mooie meisjes dan homo te zijn'. (Belga/SD)

Dat tot woede van de militante holebi's die een interventie van Europa eisen. In de ontwerptekst worden homofobe gebaren, daden en verklaringen als dusdanig verworpen. 'Het parlement heeft beslist de justitie met voeten te treden en het geweld te steunen', oordeelde Paolo Patane, verantwoordelijke van de vereniging Archigay. Hij wil dat de EU ter hulp schiet in de strijd tegen 'de homofobie, de xenofobie en het racisme die het Italiaanse parlement beslist heeft te legitimeren'. 'Wet zou ongrondwettelijk zijn'Een afgevaardigde van de PdL-partij van regeringsleider Silvio Berlusconi, Fabrizio Cicchitto, wuifde de beschuldiging van homofobie weg: de tekst werd verworpen omdat homoseksuelen 'burgers zijn zoals de anderen'. Een wetgeving die onderscheid maakt tussen individuen 'is bovendien ongrondwettelijk', argumenteerde Cicchitto. Het wetsvoorstel had wel de steun van de grootste oppositiepartij, de Democratische Partij (PD). Opstoot homofoob geweld Italië kent recentelijk een opstoot van homofoob geweld, wat homo-organisaties genoopt heeft tot betogingen en de roep om anti-homofobe wetgeving. Italië staat nog niet ver wat betreft het toekennen van rechten aan holebi's. Zo erkent Italië het homohuwelijk niet. Maatschappelijk probleemOok maatschappelijk is nog werk aan de emancipatorische winkel. Premier Berlusconi, die zichzelf ziet als onweerstaanbaar womanizer en in de gerechtelijke problemen is gekomen door het plukken van een al te groen blaadje, bewees dat met volgende uitspraak: 'Het is beter gepassioneerd te zijn door mooie meisjes dan homo te zijn'. (Belga/SD)