De centrumlinkse Enrico Letta president Giorgio Napolitano en scheidend interim-premier Mario Monti ingelicht over het proces van de formatie. Vermoedelijk kan de ministersploeg van Letta komende maandag al worden goedgekeurd door het parlement. De brede coalitie krijgt de steun van de beweging van Monti en haalt zonaar verwachting een ruime meerderheid in zowel Senaat als in de Kamer van Afgevaardigden.

Jonge vrouwen

Ex-premier Berlusconi en leider van het centrumrechtse blok is positief gestemd over de coalitie. Vooral over de samenstelling van die regering is hij te spreken.

"Er staat een nieuwe generatie en vrouwen zijn prominent vertegenwoordigd", zei Berlusconi. "Daarmee ben ik uiteraard uitgesloten van deelname, maar ik heb ook nooit de wil gehad om mee te doen", jokte de oud-premier, die eerder al aangaf graag minister van Economische Zaken te worden.

Onschendbaarheid

Wie er in de ministersploeg van Letta komen, is nog niet bekendgemaakt. Wat betreft de door Berlusconi genoemde 'jonge vrouwen' wordt gedacht aan Mariastella Gelmini (1973), eerder al minister van Onderwijs onder Berlusconi en voormalig model Mara Carfagna (1975). Ook Anglino Alfano, 'buikspreekpop' van Berlusconi genoemd, krijgt vermoedelijk een plekje in de regering.

Op Justitie circuleert de naam van Michele Vietti die eerder al als staatssecretaris van Justitie meerdere pogingen deed om Berlusconi onschendbaar te maken. Gevreesd wordt dat hij de kans zal krijgen om zijn werk af te maken. (Elsevier/Servaas Van der Laan/TV)

De centrumlinkse Enrico Letta president Giorgio Napolitano en scheidend interim-premier Mario Monti ingelicht over het proces van de formatie. Vermoedelijk kan de ministersploeg van Letta komende maandag al worden goedgekeurd door het parlement. De brede coalitie krijgt de steun van de beweging van Monti en haalt zonaar verwachting een ruime meerderheid in zowel Senaat als in de Kamer van Afgevaardigden. Jonge vrouwen Ex-premier Berlusconi en leider van het centrumrechtse blok is positief gestemd over de coalitie. Vooral over de samenstelling van die regering is hij te spreken. "Er staat een nieuwe generatie en vrouwen zijn prominent vertegenwoordigd", zei Berlusconi. "Daarmee ben ik uiteraard uitgesloten van deelname, maar ik heb ook nooit de wil gehad om mee te doen", jokte de oud-premier, die eerder al aangaf graag minister van Economische Zaken te worden. Onschendbaarheid Wie er in de ministersploeg van Letta komen, is nog niet bekendgemaakt. Wat betreft de door Berlusconi genoemde 'jonge vrouwen' wordt gedacht aan Mariastella Gelmini (1973), eerder al minister van Onderwijs onder Berlusconi en voormalig model Mara Carfagna (1975). Ook Anglino Alfano, 'buikspreekpop' van Berlusconi genoemd, krijgt vermoedelijk een plekje in de regering. Op Justitie circuleert de naam van Michele Vietti die eerder al als staatssecretaris van Justitie meerdere pogingen deed om Berlusconi onschendbaar te maken. Gevreesd wordt dat hij de kans zal krijgen om zijn werk af te maken. (Elsevier/Servaas Van der Laan/TV)