Dat meldt de krant la Repubblica. Het vonnis is gelijk aan de straf die een rechtbank de 76-jarige Berlusconi vorig jaar oplegde.

De mediamagnaat gaat hoogstwaarschijnlijk in cassatie. Ook na een eventuele definitieve veroordeling verdwijnt hij waarschijnlijk niet in de cel, maar krijgt hij vanwege zijn hoge leeftijd huisarrest.

Regering

Politiek kan het vonnis van woensdagavond wel onmiddellijk consequenties hebben. Binnen de gelederen van de centrumlinkse PD leeft al veel onvrede over de samenwerking met de centrumrechtse PDL van de omstreden Berlusconi.

De PD won eind februari een meerderheid in de Kamer van Afgevaardigden, maar slaagde daar in de Senaat niet in. Het lukte PD-leider Pier Luigi Bersani vervolgens niet een regering te vormen, omdat zijn partij samenwerking met de PDL van Berlusconi uitsloot.

Moeizaam

Pas na de herverkiezing van de hoogbejaarde president Giorgio Napolitano vorige maand kwam een regering van de PD, de PDL en de partij van oud-premier Mario Monti tot stand.

Napolitano wilde eigenlijk geen nieuwe ambtstermijn en liet zich alleen overhalen nadat de partijen hadden beloofd snel een regering te vormen. De samenwerking verloopt echter moeizaam. (Elsevier/Arne Hankel/TV)

Dat meldt de krant la Repubblica. Het vonnis is gelijk aan de straf die een rechtbank de 76-jarige Berlusconi vorig jaar oplegde. De mediamagnaat gaat hoogstwaarschijnlijk in cassatie. Ook na een eventuele definitieve veroordeling verdwijnt hij waarschijnlijk niet in de cel, maar krijgt hij vanwege zijn hoge leeftijd huisarrest.Regering Politiek kan het vonnis van woensdagavond wel onmiddellijk consequenties hebben. Binnen de gelederen van de centrumlinkse PD leeft al veel onvrede over de samenwerking met de centrumrechtse PDL van de omstreden Berlusconi. De PD won eind februari een meerderheid in de Kamer van Afgevaardigden, maar slaagde daar in de Senaat niet in. Het lukte PD-leider Pier Luigi Bersani vervolgens niet een regering te vormen, omdat zijn partij samenwerking met de PDL van Berlusconi uitsloot.Moeizaam Pas na de herverkiezing van de hoogbejaarde president Giorgio Napolitano vorige maand kwam een regering van de PD, de PDL en de partij van oud-premier Mario Monti tot stand. Napolitano wilde eigenlijk geen nieuwe ambtstermijn en liet zich alleen overhalen nadat de partijen hadden beloofd snel een regering te vormen. De samenwerking verloopt echter moeizaam. (Elsevier/Arne Hankel/TV)