Israëlische test nieuw raketsysteem, voorbode van aanval op Iran?

© Reuters

Israël testte een nieuw raketsysteem. De geruchtenmolen dat het een raketaanval op Iran wil uitvoeren, worden verder gevoed.

Israël is bezig met het testen van een nieuw raketsysteem. Volgens het ministerie van defensie was de test reeds lang gepland.
Het Israëlisch ministerie van defensie liet weten dat het land op succesvolle wijze een raket heeft afgevuurd. Het projectiel werd gelanceerd vanop de Palmachim basis, nabij Rishon LeZion.

Er zou niets ongewoons zijn aan de lancering. De test was volgens het ministerie van defensie reeds lang gepland. Er werden geen details vrijgegeven over het type raket. Volgens de Israëlische nieuwsmedia zou het gaan om een nieuw raketsysteem.

Sinds enige tijd gaan er ook geruchten dat Israël een raketaanval op nucleaire installaties van Iran zou plannen. De krant Haaretz berichtte onder meer dat president Netanyahu zijn kabinet trachtte te overtuigen over te gaan tot militaire actie tegen Iran. Volgens de Israëlische krant is de meerderheid van de leden van
“het forum” van de acht belangrijkste ministers tegen een dergelijke operatie gekant. Enkel Netanyahu, Barak en de minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, zouden “de militaire optie” in verband met Iran steunen. De andere vijf leden zijn tegen.

De test voedt nu opnieuw de geruchtenmolen over een mogelijke raketaanval, maar volgens het ministerie van defensie was de test dus al lang ingepland.

Israël en het Westen beweren al langer dat Iran een nucleair wapen aan het bouwen is. Iran zegt dan weer dat zijn nucleaire programma enkel vreedzame doeleinden beoogt. (INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content