Israëlische premier Netanyahu neemt Defensie over van opgestapte Lieberman

© Reuters

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu neemt de portefeuille van Defensie over van Avigdor Lieberman die woensdag is opgestapt, zo heeft een woordvoerder van de regeringsleider vrijdag bekendgemaakt.

Netanyahu had vrijdag een ontmoeting met de leider van de kolonistenpartij, Naftali Bennett en heeft hem toen zijn beslissing kenbaar gemaakt. Geruchten over een beslissing om vervroegde verkiezingen te houden, zijn onjuist.

Bennett had tevoren met het afschieten van de rechtse coalitieregering gedreigd zo hij niet de portefeuille van landsverdediging zou krijgen.

Kringen rond Bennett zeiden na de ontmoeting met Netanyahu dat er zo snel mogelijk verkiezingen moeten komen. Zondag zijn er met vertegenwoordigers van de coalitiepartners gesprekken over een datum, luidde het.

Opgestapt

Aanleiding tot de crisis was het ontslag van Lieberman als Defensieminister. Hij reageerde daarmee op een staakt-het-vuren met de radicaal-islamitische Hamas in Gaza, waarmee de ultrachtse politicus zich niet kon verzoenen.

Zonder de fractie van Lieberman heeft de regeringscoalitie nog altijd een flinterdunne meerderheid van één zetel in het parlement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content