Duizenden mensen kwamen zaterdag in Israël op straat om te protesteren tegen Netanyahu. In verscheidene steden riepen demonstranten om het vertrek van Netanyahu als gevolg van aantijgingen van corruptie en recent vastgestelde stijgingen van het aantal coronabesmettingen. De protesten vonden plaats op bruggen en kruisingen door het hele land. Ook voor het huis van Netanyahu in de noordelijke stad Caesarea en voor het presidentieel paleis in Jeruzalem kwamen actievoerders samen.

De demonstranten droegen mondmaskers tegen het coronavirus. Israël reageerde in het begin van de pandemie snel, waardoor het aantal besmettingen laag bleef. Onlangs gaf Netanyahu nog toe dat veel lockdownmaatregelen te vroeg zijn opgeheven, waardoor het aantal besmettingen momenteel stijgt.

Toen een deel van de demonstranten in de nacht van zaterdag op zondag weigerde naar huis terug te keren, greep de politie in. Volgens een plaatsvervangend commandant van Jeruzalem gebruikte de politie 'redelijk geweld' tegen een twaalftal demonstranten. Maar een demonstrant vertelde dat het gedrag van de police 'buitensporig agressief' was.

Een rechtszaak over corruptie tegen de premier is volop aan de gang. Netanyahu wordt beschuldigd van gesjoemel in drie zaken waarvan er een teruggaat tot 2007. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik, fraude en omkoping. Als hij aan bepaalde misdrijven schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot 10 jaar cel..

Duizenden mensen kwamen zaterdag in Israël op straat om te protesteren tegen Netanyahu. In verscheidene steden riepen demonstranten om het vertrek van Netanyahu als gevolg van aantijgingen van corruptie en recent vastgestelde stijgingen van het aantal coronabesmettingen. De protesten vonden plaats op bruggen en kruisingen door het hele land. Ook voor het huis van Netanyahu in de noordelijke stad Caesarea en voor het presidentieel paleis in Jeruzalem kwamen actievoerders samen. De demonstranten droegen mondmaskers tegen het coronavirus. Israël reageerde in het begin van de pandemie snel, waardoor het aantal besmettingen laag bleef. Onlangs gaf Netanyahu nog toe dat veel lockdownmaatregelen te vroeg zijn opgeheven, waardoor het aantal besmettingen momenteel stijgt. Toen een deel van de demonstranten in de nacht van zaterdag op zondag weigerde naar huis terug te keren, greep de politie in. Volgens een plaatsvervangend commandant van Jeruzalem gebruikte de politie 'redelijk geweld' tegen een twaalftal demonstranten. Maar een demonstrant vertelde dat het gedrag van de police 'buitensporig agressief' was. Een rechtszaak over corruptie tegen de premier is volop aan de gang. Netanyahu wordt beschuldigd van gesjoemel in drie zaken waarvan er een teruggaat tot 2007. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik, fraude en omkoping. Als hij aan bepaalde misdrijven schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot 10 jaar cel..