Israëlische operatie in Gazastrook: zeven Palestijnen en een Israëlische soldaat gedood

Aan Palestijnse zijde vielen naar verluidt zeven doden © Belga Image

Bij een Israëlische operatie in de Gazastrook zijn volgens Palestijnse bronnen zeven mensen gedood, onder wie een commandant van Hamas. Het Israëlische leger bevestigt dat een soldaat omkwam. Premier Benjamin Netanyahu heeft zijn bezoek aan Parijs vroegtijdig beëindigd.

Het geweld vond zondagavond plaats ten oosten van Khan Younis, in het zuiden van de Gazastrook. Hamas zegt dat Israëlische speciale eenheden het vuur openden vanuit een rijdende auto en heeft het over een ‘laffe aanval’.

Wat de precieze aanleiding was voor de Israëlische soldaten om de Gazastrook binnen te trekken, is niet duidelijk.

Het Israëlische leger zei aanvankelijk dat alle soldaten terugkeerden, maar gaf later in een officiële verklaring toe dat één soldaat omkwam en een andere gewond raakte.

Aan Palestijnse zijde vielen zes doden, onder wie Nur Barakeh, een commandant van de Al-Qassam-brigades, de militaire tak van Hamas.

Na het incident werden vanuit de Gazastrook verschillende raketten – volgens Israël 17 – afgevuurd op het zuiden van Israël, waarop het Israëlische leger op zijn beurt weer luchtaanvallen uitvoerde.

Het geweld heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu doen besluiten zijn bezoek aan Parijs in het kader van de herdenkingsplechtigheden voor het honderdjarige einde van de Eerste Wereldoorlog vroegtijdig af te breken en terug te keren naar Israël.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content