Israël wordt opnieuw opgeschrikt door een corruptieschandaal en alweer bevindt de voormalige premier Ehud Olmert zich in het oog van de storm.
In de affaire rond een bouwproject is tot elf miljoen smeergeld betaald aan ambtenaren van het gemeentebestuur van Jeruzalem in ruil voor hun goedkeuring. Zo zou de voormalige burgemeester van de Heilige Stad, Uri Lupolianski, meer dan drie miljoen shekel of 600.000 euro smeergeld gekregen hebben.

Woensdagavond werd hij gearresteerd. Lupolianski, die van 2003 tot 2008 burgervader was van Jeruzalem, wordt ook verdacht van het witwassen van geld, samenzwering, fraude, misbruik van vertrouwen en belastingsontduiking.

Lupolianski was tussen 1993 en 2003 plaatsvervangend burgemeester en voorzitter van de bevoegde bouwcommissie. Hij wijst met beschuldigende vinger naar zijn voorganger in het gemeentehuis, Ehud Olmert.

Verdachte nummer één

Volgens plaatselijke media wordt de topman van de Israëlische partij Kadima door het gerecht beschouwd als verdachte nummer één in, wat de Israëlische nieuwssite Ynet beschreef als, "het grootste corruptieschandaal in de geschiedenis van het land".

Olmert keerde donderdag terug van een vakantie in Europa. Na zijn aankomst ondervroeg de politie hem meteen. Maar de ex-premier, die zich ook al voor het gerecht moet verantwoorden voor andere corruptiebeschuldigingen, ontkent alle betrokkenheid.

Het omstreden Holyland-project behelst de bouw van een reeks appartementsblokken op een heuvel in de wijk Malsha in Jeruzalem. Het kreeg behoorlijk wat tegenwind maar dan om esthetische redenen. Tegenstanders bestempelen het hoogbouwproject als een "architectonische schandvlek" die vloekt met de rest van de bouwstijlen in Jeruzalem.

Israël wordt opnieuw opgeschrikt door een corruptieschandaal en alweer bevindt de voormalige premier Ehud Olmert zich in het oog van de storm. In de affaire rond een bouwproject is tot elf miljoen smeergeld betaald aan ambtenaren van het gemeentebestuur van Jeruzalem in ruil voor hun goedkeuring. Zo zou de voormalige burgemeester van de Heilige Stad, Uri Lupolianski, meer dan drie miljoen shekel of 600.000 euro smeergeld gekregen hebben. Woensdagavond werd hij gearresteerd. Lupolianski, die van 2003 tot 2008 burgervader was van Jeruzalem, wordt ook verdacht van het witwassen van geld, samenzwering, fraude, misbruik van vertrouwen en belastingsontduiking. Lupolianski was tussen 1993 en 2003 plaatsvervangend burgemeester en voorzitter van de bevoegde bouwcommissie. Hij wijst met beschuldigende vinger naar zijn voorganger in het gemeentehuis, Ehud Olmert. Verdachte nummer één Volgens plaatselijke media wordt de topman van de Israëlische partij Kadima door het gerecht beschouwd als verdachte nummer één in, wat de Israëlische nieuwssite Ynet beschreef als, "het grootste corruptieschandaal in de geschiedenis van het land". Olmert keerde donderdag terug van een vakantie in Europa. Na zijn aankomst ondervroeg de politie hem meteen. Maar de ex-premier, die zich ook al voor het gerecht moet verantwoorden voor andere corruptiebeschuldigingen, ontkent alle betrokkenheid. Het omstreden Holyland-project behelst de bouw van een reeks appartementsblokken op een heuvel in de wijk Malsha in Jeruzalem. Het kreeg behoorlijk wat tegenwind maar dan om esthetische redenen. Tegenstanders bestempelen het hoogbouwproject als een "architectonische schandvlek" die vloekt met de rest van de bouwstijlen in Jeruzalem.