De schietpartij op het Joods Museum in Brussel is volgens de Israëlische premier Benjamin Netayahu het resultaat van "het permanent aanzetten tot haat tegen de joden en tegen Israël". Dat zei hij in een eerste reactie, hoewel nog niet officieel bevestigd is dat het om een antisemitische daad gaat.

"We blijven in Europa vuilspuiterij en leugens horen tegen de staat Israël, terwijl de misdaden tegen de menselijkheid en de moorddaden in onze regio systematisch worden vergeten", meent Netanyahu.

Ook het WJC, het World Jewish Congress dat de joodse gemeenschap wereldwijd overkoepelt, meent dat het gaat om een "terreurdaad" waarbij de joden het doelwit zijn. "Twee jaar na Toulouse, op de vooravond van de Europese verkiezingen, is deze verachtelijke daad een nieuwe vreselijke herinnering aan de soort dreigementen waar de Europese joden momenteel blootgesteld zijn".

De WJC roept de Belgische overheid op om de dader(s) snel te veroordelen en om gevoelige sites adequate bescherming te bieden. De koepel hoopt dat deze problematiek "een prioriteit" wordt in Europa de volgende weken. (Belga/MI)

De schietpartij op het Joods Museum in Brussel is volgens de Israëlische premier Benjamin Netayahu het resultaat van "het permanent aanzetten tot haat tegen de joden en tegen Israël". Dat zei hij in een eerste reactie, hoewel nog niet officieel bevestigd is dat het om een antisemitische daad gaat. "We blijven in Europa vuilspuiterij en leugens horen tegen de staat Israël, terwijl de misdaden tegen de menselijkheid en de moorddaden in onze regio systematisch worden vergeten", meent Netanyahu. Ook het WJC, het World Jewish Congress dat de joodse gemeenschap wereldwijd overkoepelt, meent dat het gaat om een "terreurdaad" waarbij de joden het doelwit zijn. "Twee jaar na Toulouse, op de vooravond van de Europese verkiezingen, is deze verachtelijke daad een nieuwe vreselijke herinnering aan de soort dreigementen waar de Europese joden momenteel blootgesteld zijn". De WJC roept de Belgische overheid op om de dader(s) snel te veroordelen en om gevoelige sites adequate bescherming te bieden. De koepel hoopt dat deze problematiek "een prioriteit" wordt in Europa de volgende weken. (Belga/MI)