Die vloot bestaat uit militanten uit 22 landen, verdeeld over zo'n twaalf boten. Ondanks de bedreigingen van Israël en tegenkanting van de Verenigde Naties, hopen de actievoerders deze week van uit Griekenland koers te zetten naar het door Israël bezette Gaza.

Strijdmacht staat klaar

Het veiligheidskabinet, waarin de helft van de regering zit, had zich zondag al over de kwestie gebogen. De Israëlische militaire radio zei zondag dat de ministers hadden beslist de vloot geen toestemming te geven het anker uit te gooien in Gaza.

Een regeringsbron verklaarde dat de Israëlische strijdmachten klaar stonden om de vloot tegen te houden. De radio voegde nog toe dat mochten er geen wapens of munitie gevonden worden, de complete lading naar Gaza zal gebracht worden.

"Potentieel gevaarlijke escalatie" Naast Israël en de Verenigde Staten, zijn ook de Verenigde Naties tegen de vloot. Secretaris-generaal Ban Ki-Moon riep de verschillende overheden op hun invloed aan te werven om de vloot niet te laten vertrekken. Hij vreest voor een "potentieel gevaarlijke escalatie". (SD)

Die vloot bestaat uit militanten uit 22 landen, verdeeld over zo'n twaalf boten. Ondanks de bedreigingen van Israël en tegenkanting van de Verenigde Naties, hopen de actievoerders deze week van uit Griekenland koers te zetten naar het door Israël bezette Gaza. Strijdmacht staat klaar Het veiligheidskabinet, waarin de helft van de regering zit, had zich zondag al over de kwestie gebogen. De Israëlische militaire radio zei zondag dat de ministers hadden beslist de vloot geen toestemming te geven het anker uit te gooien in Gaza. Een regeringsbron verklaarde dat de Israëlische strijdmachten klaar stonden om de vloot tegen te houden. De radio voegde nog toe dat mochten er geen wapens of munitie gevonden worden, de complete lading naar Gaza zal gebracht worden. "Potentieel gevaarlijke escalatie" Naast Israël en de Verenigde Staten, zijn ook de Verenigde Naties tegen de vloot. Secretaris-generaal Ban Ki-Moon riep de verschillende overheden op hun invloed aan te werven om de vloot niet te laten vertrekken. Hij vreest voor een "potentieel gevaarlijke escalatie". (SD)