Israël zegt dat het raket uit Gaza heeft onderschept

De Israëlische premier Yair Lapid en president Joe Biden wonen een briefing bij over de IJzeren Koepel, het raketafweersysteem van Israël op 14 juli 2022. © Reuters

Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen in de nacht van vrijdag op zaterdag een raket onderschept die vanuit de Gazastrook was afgevuurd. Israëli’s moesten voor de projectielen schuilen en de luchtafweer heeft het leven van burgers gered, meldde het leger via Twitter. Het plaatste ook een video-opname online waarop rennende mensen en een explosie in de lucht te zien zijn.  

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Amerikaanse president Joe Biden sloot donderdag nog zijn eerste bezoek aan Israël sinds zijn intrede in het Witte Huis anderhalf jaar geleden af. In Jeruzalem had Biden onder meer een ontmoeting met de nieuwe Israëlische regeringsleider, Jair Lapid. Voordat hij op doorreis vertrok naar Saoedi-Arabië, had hij in Bethlehem ook een onderhoud met de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Na afloop sprak Biden zich opnieuw uit voor een tweestatenoplossing in het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

Partner Content