Doel van de nachtelijke operatie van donderdag waren raketten en onderdelen die op een terrein in de buurt van de havenstad Latakia lagen opgeslagen en volgens Israël voor de pro-Iraanse sjiitische militie Hezbollah in Libanon bestemd waren. Dat meldde CNN, dat een niet nader benoemde vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering citeerde.

Israël: 'Geen commentaar'

Gezagsgetrouwe Syrische media hadden eerder gemeld dat een raket uit de richting van de Middellandse Zee was gekomen en mogelijk door de Israëlische marine was afgevuurd. Een Israëlische legerwoordvoerster wilde geen commentaar kwijt. Volgens informatie van de Syrische Mensenrechtenobeservator werd een steunpunt in Al-Sanober Jibla ten zuiden van Latakia getroffen.

Russiche raketten

De Israëlische televisie zei dat het doel van de aanval een hoogtechnologisch Syrisch luchtafweersysteem was. Satellietbeelden van het aangevallen gebied toonden een batterij Russische afweerraketten van het type S-125 Newa. Bovendien is een batterij SA-3 raketten te zien, inbegrepen een commandopost met radar, die toezicht kan houden op de raketten en hun doelen. De raketten hadden een reikwijdte van 35 kilometer en konden springkoppen van 70 kilogram dragen, luidt het in het bericht.

Wapens voor Hezbollah tegenhouden

Het Israëlische leger had sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië twee jaar geleden verschillende militaire doelen in het Arabische land aangevallen. Daarbij zou het gegaan zijn om het transport van wapens aan de pro-Iraanse sjiitische militie Hezbollah in Libanon te verhinderen. (Belga/TV)

Doel van de nachtelijke operatie van donderdag waren raketten en onderdelen die op een terrein in de buurt van de havenstad Latakia lagen opgeslagen en volgens Israël voor de pro-Iraanse sjiitische militie Hezbollah in Libanon bestemd waren. Dat meldde CNN, dat een niet nader benoemde vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering citeerde.Gezagsgetrouwe Syrische media hadden eerder gemeld dat een raket uit de richting van de Middellandse Zee was gekomen en mogelijk door de Israëlische marine was afgevuurd. Een Israëlische legerwoordvoerster wilde geen commentaar kwijt. Volgens informatie van de Syrische Mensenrechtenobeservator werd een steunpunt in Al-Sanober Jibla ten zuiden van Latakia getroffen. De Israëlische televisie zei dat het doel van de aanval een hoogtechnologisch Syrisch luchtafweersysteem was. Satellietbeelden van het aangevallen gebied toonden een batterij Russische afweerraketten van het type S-125 Newa. Bovendien is een batterij SA-3 raketten te zien, inbegrepen een commandopost met radar, die toezicht kan houden op de raketten en hun doelen. De raketten hadden een reikwijdte van 35 kilometer en konden springkoppen van 70 kilogram dragen, luidt het in het bericht. Het Israëlische leger had sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië twee jaar geleden verschillende militaire doelen in het Arabische land aangevallen. Daarbij zou het gegaan zijn om het transport van wapens aan de pro-Iraanse sjiitische militie Hezbollah in Libanon te verhinderen. (Belga/TV)