De plannen voorzien in twee nieuwe nederzettingen en uitbreiding van de stad Katzrin, waarmee een investering van omgerekend 280 miljoen euro is gemoeid. De Golanhoogten moeten volgens Bennett het technologisch centrum voor hernieuwbare energie in Israël worden.

'Verschrikkelijke burgeroorlog'

Israël veroverde de Golanhoogten in 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog en annexeerde het gebied in 1981. Volgens het internationaal recht behoort het tot Syrië. De Amerikaanse regering erkende vorig jaar evenwel de Israëlische soevereiniteit over de hoogvlakte van ongeveer 60 bij 25 kilometer.

'Na meer dan tien jaar van verschrikkelijke burgeroorlog in Syrië, begrijpt ieder weldenkend mens op de wereld dat Israëlische, kalme, bloeiende en groene Golanhoogten beter zijn dan enig ander alternatief', zei Bennett. Iets meer dan de helft van de bewoners van de Golanhoogten is joods. De rest zijn druzen en een kleine groep alawieten.

De plannen voorzien in twee nieuwe nederzettingen en uitbreiding van de stad Katzrin, waarmee een investering van omgerekend 280 miljoen euro is gemoeid. De Golanhoogten moeten volgens Bennett het technologisch centrum voor hernieuwbare energie in Israël worden.Israël veroverde de Golanhoogten in 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog en annexeerde het gebied in 1981. Volgens het internationaal recht behoort het tot Syrië. De Amerikaanse regering erkende vorig jaar evenwel de Israëlische soevereiniteit over de hoogvlakte van ongeveer 60 bij 25 kilometer.'Na meer dan tien jaar van verschrikkelijke burgeroorlog in Syrië, begrijpt ieder weldenkend mens op de wereld dat Israëlische, kalme, bloeiende en groene Golanhoogten beter zijn dan enig ander alternatief', zei Bennett. Iets meer dan de helft van de bewoners van de Golanhoogten is joods. De rest zijn druzen en een kleine groep alawieten.