De leeftijdsbeperking is volgens de Israëlische politie doorgevoerd omdat er "inlichtingen" binnengekomen waren over "plannen van Arabische jongeren" om keet te schoppen. De leeftijdsbeperking geldt niet voor vrouwen.

In perioden van spanningen, zoals momenteel, voert Israël dergelijke leeftijdsbeperking in om het risico op rellen te verlagen. De Tempelberg is zowel voor joden als voor moslims een heilige plaats.

Steekpartijen

Ondertussen beloofde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een duidelijk antwoord op de reeks steekpartijen door Palestijnen. De moslimleiders zetten volgens hem aan tot het geweld door valse geruchten te verspreiden over Israëlisch optreden op de Tempelberg.

Donderdag waren er opnieuw vier steekpartijen in Jeruzalem, waarbij Israëli's werden geviseerd door Palestijnse jongeren. Dat brengt het totaal sinds zaterdag op negen.

Een Palestijn kwam om het leven bij rellen toen de Israëlische politie het huis van één van de verdachten van een steekpartij wilde doorzoeken.

(Belga/RR)

De leeftijdsbeperking is volgens de Israëlische politie doorgevoerd omdat er "inlichtingen" binnengekomen waren over "plannen van Arabische jongeren" om keet te schoppen. De leeftijdsbeperking geldt niet voor vrouwen. In perioden van spanningen, zoals momenteel, voert Israël dergelijke leeftijdsbeperking in om het risico op rellen te verlagen. De Tempelberg is zowel voor joden als voor moslims een heilige plaats. Ondertussen beloofde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een duidelijk antwoord op de reeks steekpartijen door Palestijnen. De moslimleiders zetten volgens hem aan tot het geweld door valse geruchten te verspreiden over Israëlisch optreden op de Tempelberg.Donderdag waren er opnieuw vier steekpartijen in Jeruzalem, waarbij Israëli's werden geviseerd door Palestijnse jongeren. Dat brengt het totaal sinds zaterdag op negen. Een Palestijn kwam om het leven bij rellen toen de Israëlische politie het huis van één van de verdachten van een steekpartij wilde doorzoeken.(Belga/RR)