'Eerder vanavond werd er door #Gaza een raket afgevuurd op Israëlische burgers. We hebben zojuist gereageerd door Hamas-terreurdoelen in Gaza te raken', twitterde de IDF (Israel Defense Forces). Er was geen melding van slachtoffers.

Eerder had het Israëlische leger al getweet: 'Er is net een raket afgevuurd van #Gaza op Israëlische burgers in het zuiden van #Israel.'

Israël heeft in 2007 de blokkade van de Gazastrook aangescherpt, en dat krijgt nu steun van Egypte. Beide landen rechtvaardigen de maatregel uit veiligheidsoverwegingen. In de kuststrook wonen ongeveer twee miljoen mensen in zeer slechte omstandigheden. Palestijnen protesteren regelmatig tegen de blokkade.

Israël, de Verenigde Staten en de EU classificeren Hamas als een terroristische organisatie die Israël wil vernietigen.

'Eerder vanavond werd er door #Gaza een raket afgevuurd op Israëlische burgers. We hebben zojuist gereageerd door Hamas-terreurdoelen in Gaza te raken', twitterde de IDF (Israel Defense Forces). Er was geen melding van slachtoffers. Eerder had het Israëlische leger al getweet: 'Er is net een raket afgevuurd van #Gaza op Israëlische burgers in het zuiden van #Israel.'Israël heeft in 2007 de blokkade van de Gazastrook aangescherpt, en dat krijgt nu steun van Egypte. Beide landen rechtvaardigen de maatregel uit veiligheidsoverwegingen. In de kuststrook wonen ongeveer twee miljoen mensen in zeer slechte omstandigheden. Palestijnen protesteren regelmatig tegen de blokkade. Israël, de Verenigde Staten en de EU classificeren Hamas als een terroristische organisatie die Israël wil vernietigen.