Dat gebeurt nadat een raket afgelopen nacht vanuit Gaza een huis raakte in een stad gelegen op 30 kilometer ten noordoosten van Tel Aviv.

'Na een evaluatie van de situatie onder leiding van de stafchef, hebben we twee brigades naar de zuidelijke commandozone gestuurd ter versterking', zei het leger op Twitter. De reservisten zullen 'specifieke taken' krijgen, klonk het nog, maar het aantal opgeroepen reservisten werd niet meegedeeld.

De raket werd volgens een woordvoerster van het leger afgevuurd vanuit Rafah in het zuiden van de Gazastrook, en kwam terecht op een huis in Mishmeret. Daarbij vielen zeven gewonden.

Zeldzaam

Het leger zegt dat de raket afgevuurd werd door Hamas, de islamitische politieke beweging die de Gazastrook bestuurt, en een reikwijdte van 120 kilometer had. Mishmeret ligt op meer dan 100 kilometer van de Gazastrook.

Hoewel Palestijnse militanten geregeld raketten afvuren op de Israëlische gebieden rond de Gazastrook, is het erg zeldzaam dat die zo'n verafgelegen gebieden treffen.

Dat gebeurt nadat een raket afgelopen nacht vanuit Gaza een huis raakte in een stad gelegen op 30 kilometer ten noordoosten van Tel Aviv.'Na een evaluatie van de situatie onder leiding van de stafchef, hebben we twee brigades naar de zuidelijke commandozone gestuurd ter versterking', zei het leger op Twitter. De reservisten zullen 'specifieke taken' krijgen, klonk het nog, maar het aantal opgeroepen reservisten werd niet meegedeeld. De raket werd volgens een woordvoerster van het leger afgevuurd vanuit Rafah in het zuiden van de Gazastrook, en kwam terecht op een huis in Mishmeret. Daarbij vielen zeven gewonden. Het leger zegt dat de raket afgevuurd werd door Hamas, de islamitische politieke beweging die de Gazastrook bestuurt, en een reikwijdte van 120 kilometer had. Mishmeret ligt op meer dan 100 kilometer van de Gazastrook. Hoewel Palestijnse militanten geregeld raketten afvuren op de Israëlische gebieden rond de Gazastrook, is het erg zeldzaam dat die zo'n verafgelegen gebieden treffen.