Israël start maandag met de bouw van een afscheiding op delen van de grens met Egypte. Dat melden verschillende Israëlische media op gezag van het ministerie van Defensie.

Tientallen ingenieurs zullen maandag de voorbereidende werken aan de grens aanvatten en het zwaar materiaal zal ter plekke gebracht worden.

Bewaking

De afscheiding, die al in maart werd aangekondigd, moet vooral opstandelingen, illegale immigranten en smokkelaars van Israëlische bodem weren. Naast een hek zijn ook elektronische bewakingssystemen zoals sensors voorzien.

Naargelang de bron zal de afscheiding tussen 135 en 240 kilometer lang zijn en 1,35 miljard shekel (circa 272 miljoen euro) kosten. Het project zou over een jaar afgerond moeten zijn.

Volgens schattingen van de Israëlische regering komen elke week honderden migranten illegaal vanuit Egypte Israël binnen.

Israël start maandag met de bouw van een afscheiding op delen van de grens met Egypte. Dat melden verschillende Israëlische media op gezag van het ministerie van Defensie. Tientallen ingenieurs zullen maandag de voorbereidende werken aan de grens aanvatten en het zwaar materiaal zal ter plekke gebracht worden. Bewaking De afscheiding, die al in maart werd aangekondigd, moet vooral opstandelingen, illegale immigranten en smokkelaars van Israëlische bodem weren. Naast een hek zijn ook elektronische bewakingssystemen zoals sensors voorzien. Naargelang de bron zal de afscheiding tussen 135 en 240 kilometer lang zijn en 1,35 miljard shekel (circa 272 miljoen euro) kosten. Het project zou over een jaar afgerond moeten zijn. Volgens schattingen van de Israëlische regering komen elke week honderden migranten illegaal vanuit Egypte Israël binnen.