Israël is ook van plan sancties te treffen tegen de Palestijnse Autoriteit, die het zelfbestuur op de Westelijke Jordaanoever uitoefent, melden Israëlische media.

Verkiezingen

Fatah en Hamas maakten woensdag bekend dat ze een vredesakkoord hebben gesloten. De partijen streven er naar binnen vijf weken één Palestijnse regering te vormen. Binnen zes maanden zijn er nieuwe verkiezingen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei eerder al dat overeenstemming tussen Fatah en terreurorganisatie Hamas onacceptabel is. Netanyahu zei dat Fatah moest kiezen tussen vrede met Israël of met Hamas.

Hamas wordt door de Verenigde Staten en de Europese Unie gezien als terroristische organisatie en betoogt de vernietiging van Israël.

Onderhandelingen

De Verenigde Staten, die de vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen leiden, zeiden al dat de toenadering tussen de twee organisaties de onderhandelingen met Israël 'ernstig compliceren'.

De onderhandelingen lagen al vrijwel stil nadat Israël weigerde nog meer Palestijnse gevangenen vrij te laten, en de Palestijnen opnieuw naar de Verenigde Naties stapten voor de erkenning van een eigen staat. (Elsevier/Shari Deira/TV)

Israël is ook van plan sancties te treffen tegen de Palestijnse Autoriteit, die het zelfbestuur op de Westelijke Jordaanoever uitoefent, melden Israëlische media.Fatah en Hamas maakten woensdag bekend dat ze een vredesakkoord hebben gesloten. De partijen streven er naar binnen vijf weken één Palestijnse regering te vormen. Binnen zes maanden zijn er nieuwe verkiezingen.De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei eerder al dat overeenstemming tussen Fatah en terreurorganisatie Hamas onacceptabel is. Netanyahu zei dat Fatah moest kiezen tussen vrede met Israël of met Hamas.Hamas wordt door de Verenigde Staten en de Europese Unie gezien als terroristische organisatie en betoogt de vernietiging van Israël.De Verenigde Staten, die de vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen leiden, zeiden al dat de toenadering tussen de twee organisaties de onderhandelingen met Israël 'ernstig compliceren'.De onderhandelingen lagen al vrijwel stil nadat Israël weigerde nog meer Palestijnse gevangenen vrij te laten, en de Palestijnen opnieuw naar de Verenigde Naties stapten voor de erkenning van een eigen staat. (Elsevier/Shari Deira/TV)