Knesset-lid Michael Ben Ari deed dat nadat een christelijke groep het "verachtelijke" boek naar een reeks parlementsleden gestuurd had. Dat berichten verschillende Israëlische media.

Inquisitie
De extreem-rechtse Ben Ari, lid van de oppositiepartij Nationale Unie, ontving de christelijke heilige schrift net als collega's via de post. Afzender was de Israëlische Bijbelgenootschap.

"Dat verachtelijke boek heeft geleid tot de moord op miljoenen joden tijdens de inquisitie", hekelde Ben Ari. "Dit is een verschrikkelijke missionaire provocatie vanuit de kerk. Het boek en zij die het verstuurden zouden in de vuilbakken van de geschiedenis moeten verdwijnen."

Pad verlichten

In een begeleidende brief verduidelijkte de bijbelgenootschap dat het boek "een licht werpt op de heilige schriften en toelaat hen te begrijpen". "We hopen dat het boek u zal helpen en uw pad zal verlichten", klonk het nog. (Belga/TV)

Knesset-lid Michael Ben Ari deed dat nadat een christelijke groep het "verachtelijke" boek naar een reeks parlementsleden gestuurd had. Dat berichten verschillende Israëlische media.Inquisitie De extreem-rechtse Ben Ari, lid van de oppositiepartij Nationale Unie, ontving de christelijke heilige schrift net als collega's via de post. Afzender was de Israëlische Bijbelgenootschap. "Dat verachtelijke boek heeft geleid tot de moord op miljoenen joden tijdens de inquisitie", hekelde Ben Ari. "Dit is een verschrikkelijke missionaire provocatie vanuit de kerk. Het boek en zij die het verstuurden zouden in de vuilbakken van de geschiedenis moeten verdwijnen."Pad verlichten In een begeleidende brief verduidelijkte de bijbelgenootschap dat het boek "een licht werpt op de heilige schriften en toelaat hen te begrijpen". "We hopen dat het boek u zal helpen en uw pad zal verlichten", klonk het nog. (Belga/TV)