In de mobiele vaccinatiecentra in de wijken Jaffa en Kirjat Shalom in Tel Aviv dienen dinsdag gratis maaltijden als lokaas voor onbeslisten. Wie er zich laat inenten en een bewonerskaart kan voorleggen of zich daarvoor laat registreren krijgt in Jaffa hummus en Knafeh, in Kirjat Shalom pizza en koffie. Beide districten kampen met hoge besmettingscijfers.

Iets soortgelijks is er in Bnei Brak nabij Tel Aviv, een vooral door streng-religieuzen bewoonde stad. Wie zich daar laat inenten krijgt 'als beloning' een portie van het klassieke joodse sabbatgerecht Tshulent. Eten is een belangrijk bestanddeel van de joodse cultuur.

Meer dan een kwart van de 9,3 miljoen Israëli's heeft reeds beide dosissen van het coronavaccin toegediend gekregen. (Belga)

In de mobiele vaccinatiecentra in de wijken Jaffa en Kirjat Shalom in Tel Aviv dienen dinsdag gratis maaltijden als lokaas voor onbeslisten. Wie er zich laat inenten en een bewonerskaart kan voorleggen of zich daarvoor laat registreren krijgt in Jaffa hummus en Knafeh, in Kirjat Shalom pizza en koffie. Beide districten kampen met hoge besmettingscijfers.Iets soortgelijks is er in Bnei Brak nabij Tel Aviv, een vooral door streng-religieuzen bewoonde stad. Wie zich daar laat inenten krijgt 'als beloning' een portie van het klassieke joodse sabbatgerecht Tshulent. Eten is een belangrijk bestanddeel van de joodse cultuur. Meer dan een kwart van de 9,3 miljoen Israëli's heeft reeds beide dosissen van het coronavaccin toegediend gekregen. (Belga)