De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft president Shimon Peres officieel meegedeeld dat hij klaar is met het samenstellen van een nieuwe regering.

Zes weken geleden belastte Peres Netanyahu met de vorming van een nieuwe regering, nadat de coalitie Likoed-Beitenou bij de parlementsverkiezingen met 31 zetels de sterkste fractie in de Knesset was geworden.

De coalitie van Netanyahu beschikt nu met de kolonistenpartij Joods Huis, de Toekomstpartij en de Hatnua-partij een meerderheid van 68 zetels in het parlement dat 120 zetels telt. Ze zou maandag de eed afleggen, 48 uur voor de aankomst van de Amerikaanse president Barack Obama.

Likoed beheert de portefeuilles Defensie en Binnenlandse Zaken. Netanyahu zelf neemt Buitenlandse Zaken waar in afwachting van de afloop van het proces tegen zijn Beitenou-bondgenoot Avigdor Lieberman. Ex-minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni van de centristische Hatnua komt op Justitie. (AFP/BO)

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft president Shimon Peres officieel meegedeeld dat hij klaar is met het samenstellen van een nieuwe regering.Zes weken geleden belastte Peres Netanyahu met de vorming van een nieuwe regering, nadat de coalitie Likoed-Beitenou bij de parlementsverkiezingen met 31 zetels de sterkste fractie in de Knesset was geworden. De coalitie van Netanyahu beschikt nu met de kolonistenpartij Joods Huis, de Toekomstpartij en de Hatnua-partij een meerderheid van 68 zetels in het parlement dat 120 zetels telt. Ze zou maandag de eed afleggen, 48 uur voor de aankomst van de Amerikaanse president Barack Obama. Likoed beheert de portefeuilles Defensie en Binnenlandse Zaken. Netanyahu zelf neemt Buitenlandse Zaken waar in afwachting van de afloop van het proces tegen zijn Beitenou-bondgenoot Avigdor Lieberman. Ex-minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni van de centristische Hatnua komt op Justitie. (AFP/BO)