Dat meldt de ngo Peace Now (Vrede Nu). De woningen zijn gepland in de overwegend ultra-orthodoxe wijk Ramat Shlomo.

Timing

Het groen licht kwam er volgens woordvoerder Hagit Ofran woensdagavond, amper enkele uren vooraleer premier Benjamin Netanyahu erin slaagde een regeerakkoord te bereiken. Daarbij trok hij de kolonistenpartij Het Joodse Huis, die voor bouwen in de Joodse nederzettingen en tegen een Palestijnse staat is, aan boord.

Vrede Nu gaat ervan uit dat het kabinet van Netanyahu, die tijdens zijn campagne al beloofde om de constructie in Oost-Jeruzalem op te drijven, was ingelicht over het groen licht van de commissie.

Bezet

Oost-Jeruzalem is Palestijns gebied dat door Israël is bezet en geannexeerd sinds de Zesdaagse oorlog in 1967.

Israël behoudt zich het recht voor om te bouwen in elk deel van de hoofdstad, hoewel de nederzettingspolitiek op Palestijns en internationaal protest stuit en het een van de belangrijkste obstakels is voor vredesonderhandelingen met de Palestijnen. (AFP/KVDA)

Dat meldt de ngo Peace Now (Vrede Nu). De woningen zijn gepland in de overwegend ultra-orthodoxe wijk Ramat Shlomo.Het groen licht kwam er volgens woordvoerder Hagit Ofran woensdagavond, amper enkele uren vooraleer premier Benjamin Netanyahu erin slaagde een regeerakkoord te bereiken. Daarbij trok hij de kolonistenpartij Het Joodse Huis, die voor bouwen in de Joodse nederzettingen en tegen een Palestijnse staat is, aan boord. Vrede Nu gaat ervan uit dat het kabinet van Netanyahu, die tijdens zijn campagne al beloofde om de constructie in Oost-Jeruzalem op te drijven, was ingelicht over het groen licht van de commissie.Oost-Jeruzalem is Palestijns gebied dat door Israël is bezet en geannexeerd sinds de Zesdaagse oorlog in 1967. Israël behoudt zich het recht voor om te bouwen in elk deel van de hoofdstad, hoewel de nederzettingspolitiek op Palestijns en internationaal protest stuit en het een van de belangrijkste obstakels is voor vredesonderhandelingen met de Palestijnen. (AFP/KVDA)