De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken heeft maandag groen licht gegeven voor de bouw van 500 nieuwe woningen in Oost-Jeruzalem, zo heeft de ngo Vrede Nu bekendgemaakt. Het project botste onlangs op heftige Palestijnse en internationale afkeuring.

De woningen komen in de gekoloniseerde wijk Ramat Shlomo. Ze maken deel uit van twee projecten waarvan premier Benjamin Netanyahu op 27 oktober een versnelde uitvoering heeft gevraagd, aldus Hagit Ofran van Vrede Nu. Eerst ging het om 600 woningen. Het andere project betreft 400 woningen in de joodse nederzetting Har Homa. In totaal dus duizend woningen.

De niet aflatende Israëlische nederzettingenpolitiek speelt een cruciale rol in de spanningen met de Palestijnen en is één van de belangrijkste obstakels voor een vredesregeling. (Belga/WB)

De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken heeft maandag groen licht gegeven voor de bouw van 500 nieuwe woningen in Oost-Jeruzalem, zo heeft de ngo Vrede Nu bekendgemaakt. Het project botste onlangs op heftige Palestijnse en internationale afkeuring.De woningen komen in de gekoloniseerde wijk Ramat Shlomo. Ze maken deel uit van twee projecten waarvan premier Benjamin Netanyahu op 27 oktober een versnelde uitvoering heeft gevraagd, aldus Hagit Ofran van Vrede Nu. Eerst ging het om 600 woningen. Het andere project betreft 400 woningen in de joodse nederzetting Har Homa. In totaal dus duizend woningen. De niet aflatende Israëlische nederzettingenpolitiek speelt een cruciale rol in de spanningen met de Palestijnen en is één van de belangrijkste obstakels voor een vredesregeling. (Belga/WB)