Israël erkent Juan Guaido als nieuwe president van Venezuela

Juan Guaido en zijn vrouw Fabiana Rosales, 27 januari 2019. © Reuters

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag in een video op de sociale netwerken aangekondigd dat zijn land de ‘nieuwe macht’ in Venezuela erkent, die door parlementsvoorzitter Juan Guaido belichaamd wordt. Guaido riep zichzelf tot president uit.

‘Israël sluit zich aan bij de Verenigde Staten, Canada en de meeste landen van Zuid-Amerika en Europa door de nieuwe macht in Venezuela te erkennen’, zei Netanyahu in de video.

Juan Guaido riep zich woensdag tot interim-president van Venezuela uit op een grote betoging van de oppositie in Caracas. Kort daarna werd hij erkend door de VS, Canada en verscheidene Zuid-Amerikaanse landen, waaronder Brazilië en Colombia.

Paus Franciscus

Ook zondag heeft Paus Franciscus een ‘rechtvaardige en vreedzame oplossing’ gevraagd voor de crisis in Venezuela. ‘Tegenover de ernstige toestand vraag ik aan de Heer dat een rechtvaardige en vreedzame oplossing gevonden wordt om de crisis te boven te komen, waarbij de mensenrechten worden nageleefd’, zei de paus op de Wereldjongerendagen in Panama.

Partner Content