Israël en Jordanië hebben een akkoord onderschreven voor de redding van de Dode Zee. Beide partijen werden het onder andere eens over de bouw van een ontziltingsinstallatie ten noorden van de Jordaanse havenstad Aqaba. Die moet mensen in Israël en Jordanië van drinkwater voorzien. Met de hulp van een 200 kilometer lange pijpleiding zal bovendien water uit de Rode Zee naar de Dode Zee gepompt worden.

'Belangrijkste overeenkomst'

Het peil van het zoutmeer, dat tussen Israël en Jordanië ligt, daalt jaarlijks ongeveer een meter. De Israëlische minister van Energie Silvan Shalom sprak van de "belangrijkste overeenkomst" sinds de ondertekening van het vredesakkoord tussen beide landen in 1994. (Belga/WB)

Israël en Jordanië hebben een akkoord onderschreven voor de redding van de Dode Zee. Beide partijen werden het onder andere eens over de bouw van een ontziltingsinstallatie ten noorden van de Jordaanse havenstad Aqaba. Die moet mensen in Israël en Jordanië van drinkwater voorzien. Met de hulp van een 200 kilometer lange pijpleiding zal bovendien water uit de Rode Zee naar de Dode Zee gepompt worden.Het peil van het zoutmeer, dat tussen Israël en Jordanië ligt, daalt jaarlijks ongeveer een meter. De Israëlische minister van Energie Silvan Shalom sprak van de "belangrijkste overeenkomst" sinds de ondertekening van het vredesakkoord tussen beide landen in 1994. (Belga/WB)