Het bestand gaat in om 10.00u platselijke tijd (9.00u in België) en duurt vijf uur. Dat zei de Israëlische generaal Yoav Mordechai op de BBC. Vervolgens ging ook Hamas akkoord. Dinsdag hield een door Egypte voorgesteld bestand slechts enkele uren stand. Enkel Israël liet de wapens korte tijd zwijgen. Hamas bleef schieten.

Het aantal doden sinds het begin van het Israëlisch offensief tegen Hamas op 8 juli is volgens Palestijnse bronnen opgelopen tot 220. Onder de doden zijn minstens 48 kinderen. Meer dan 1.600 Palestijnen liepen verwondingen op. Langs Israëlische kant kwam door de raketbeschietingen één burger om het leven.

Kinderen dood

Bij de Israëlische bombardementen van woensdag zijn vier Palestijnse kinderen om het leven gekomen. Zij werden gedood door een granaat die was afgevuurd door een Israëlisch marineschip. Dat gebeurde vlakbij een hotel waar journalisten uit westerse landen verblijven.

Het gaat om vier jongens van negen tot elf jaar, uit één familie die aan de kust van Gaza woont. Het Israëlische leger is met een eerste onderzoek begonnen. Het zou kunnen dat het verkeerde doel is geraakt of dat het leger de onjuiste informatie had, zegt een IDF-bron aan de krant Haaretz.

De vijand helpen

Israël heeft Palestijnen aan de kust van Gaza opgeroepen hun huizen te verlaten, vanwege de bombardementen. Terreurbeweging Hamas roept burgers op te blijven, omdat zij anders de vijand zouden helpen. Andere Palestijnen willen hun huis niet verlaten, omdat zij niet weten waar in Gaza het wel veilig is. (Belga/Elsevier/Shari DeiraTV)

Het bestand gaat in om 10.00u platselijke tijd (9.00u in België) en duurt vijf uur. Dat zei de Israëlische generaal Yoav Mordechai op de BBC. Vervolgens ging ook Hamas akkoord. Dinsdag hield een door Egypte voorgesteld bestand slechts enkele uren stand. Enkel Israël liet de wapens korte tijd zwijgen. Hamas bleef schieten.Het aantal doden sinds het begin van het Israëlisch offensief tegen Hamas op 8 juli is volgens Palestijnse bronnen opgelopen tot 220. Onder de doden zijn minstens 48 kinderen. Meer dan 1.600 Palestijnen liepen verwondingen op. Langs Israëlische kant kwam door de raketbeschietingen één burger om het leven.Bij de Israëlische bombardementen van woensdag zijn vier Palestijnse kinderen om het leven gekomen. Zij werden gedood door een granaat die was afgevuurd door een Israëlisch marineschip. Dat gebeurde vlakbij een hotel waar journalisten uit westerse landen verblijven.Het gaat om vier jongens van negen tot elf jaar, uit één familie die aan de kust van Gaza woont. Het Israëlische leger is met een eerste onderzoek begonnen. Het zou kunnen dat het verkeerde doel is geraakt of dat het leger de onjuiste informatie had, zegt een IDF-bron aan de krant Haaretz.Israël heeft Palestijnen aan de kust van Gaza opgeroepen hun huizen te verlaten, vanwege de bombardementen. Terreurbeweging Hamas roept burgers op te blijven, omdat zij anders de vijand zouden helpen. Andere Palestijnen willen hun huis niet verlaten, omdat zij niet weten waar in Gaza het wel veilig is. (Belga/Elsevier/Shari DeiraTV)