De Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, heeft de bouw goedgekeurd van 277 wooneenheden in de Joodse nederzetting Ariel op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Barak keurde de constructie vorige week goed, aldus een communiqué van zijn ministerie maandag.

Een honderdtal van die woningen is bestemd voor kolonisten die uit de Gazastrook werden geëvacueerd bij de Israëlische terugtrekking uit het gebied vijf jaar geleden. Ariel is, met 17.000 bewoners, de grootste Israëlische kolonie op de Westbank. Ariel is een van de nederzettingen die Tel Aviv hoopt te behouden na een gebeurlijk vredesakkoord met de Palestijnen.

Vorige week al zette minister van Binnenlandse Zaken Eli Yishai het licht op groen voor de bouw van 1.500 woningen in het eveneens bezette Oost-Jeruzalem. Die beslissing kwam hem te staan op kritiek vanwege de VS, de EU en de Palestijnse Autoriteit. (Belga/SD)

De Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, heeft de bouw goedgekeurd van 277 wooneenheden in de Joodse nederzetting Ariel op de bezette Westelijke Jordaanoever. Barak keurde de constructie vorige week goed, aldus een communiqué van zijn ministerie maandag. Een honderdtal van die woningen is bestemd voor kolonisten die uit de Gazastrook werden geëvacueerd bij de Israëlische terugtrekking uit het gebied vijf jaar geleden. Ariel is, met 17.000 bewoners, de grootste Israëlische kolonie op de Westbank. Ariel is een van de nederzettingen die Tel Aviv hoopt te behouden na een gebeurlijk vredesakkoord met de Palestijnen. Vorige week al zette minister van Binnenlandse Zaken Eli Yishai het licht op groen voor de bouw van 1.500 woningen in het eveneens bezette Oost-Jeruzalem. Die beslissing kwam hem te staan op kritiek vanwege de VS, de EU en de Palestijnse Autoriteit. (Belga/SD)