Volgens de BBC ging het om 13 luchtaanvallen, waarvan vier bij Khan Younis. Daar kwamen vorige week twee Israëlische soldaten om het leven bij gevechten met Palestijnse militanten.

Het Israëlische leger zei dat de luchtaanvallen onder andere vier wapenfabrieken viseerden. Volgens getuigen werd ook over een kleine melkfabriek in de wijk Sabra bij Gaza-Stad compleet vernietigd.

Er zijn geen berichten over doden, maar ziekenhuisbronnen en veiligheidsdiensten van Hamas, dat de Gazastrook controleert, melden dat drie kinderen lichtgewond raakten door rondvliegende glasscherven.

Een BBC-correspondent zei dat het ging om de hevigste luchtaanvallen van Israël sinds de Gazaoorlog van begin 2009.

Oplaaiend geweld

De luchtaanvallen zijn waarschijnlijk een vergelding voor recente Palestijnse raketaanvallen op Zuid-Israël.

Vorige week kwamen ook twee Israëlische soldaten en twee Palestijnen om het leven bij confrontaties langs de grens van Israël met de Gazastrook.

Volgens de BBC ging het om 13 luchtaanvallen, waarvan vier bij Khan Younis. Daar kwamen vorige week twee Israëlische soldaten om het leven bij gevechten met Palestijnse militanten. Het Israëlische leger zei dat de luchtaanvallen onder andere vier wapenfabrieken viseerden. Volgens getuigen werd ook over een kleine melkfabriek in de wijk Sabra bij Gaza-Stad compleet vernietigd. Er zijn geen berichten over doden, maar ziekenhuisbronnen en veiligheidsdiensten van Hamas, dat de Gazastrook controleert, melden dat drie kinderen lichtgewond raakten door rondvliegende glasscherven. Een BBC-correspondent zei dat het ging om de hevigste luchtaanvallen van Israël sinds de Gazaoorlog van begin 2009. Oplaaiend geweld De luchtaanvallen zijn waarschijnlijk een vergelding voor recente Palestijnse raketaanvallen op Zuid-Israël. Vorige week kwamen ook twee Israëlische soldaten en twee Palestijnen om het leven bij confrontaties langs de grens van Israël met de Gazastrook.