Egypte roept zijn ambassadeur uit Israël terug na de dood van vijf Egyptische politieagenten aan de grens met Israël, in de buurt van Eilat. De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak zegt de dood van de agenten te betreuren, zonder te bevestigen dat Israëlische soldaten hen doodschoten.Barak heeft het leger bevolen een onderzoek te openen "waarna de omstandigheden van het incident samen met het Egyptische leger zullen worden onderzocht", luidt het. Rekening houdend met de resultaten van het onderzoek zullen de nodige conclusies worden getrokken, belooft de minister.
Onduidelijk
Donderdagnacht werden in de buurt van de Egyptisch-Israëlische grenspost Taba vijf Egypische grensbewakers gedood. Over de omstandigheden van hun dood heerst nog onduidelijkheid.

Volgens sommige berichten werden ze gedood door Israëlische soldaten die probeerden om schietende militante Palestijnen hun vlucht naar Egypte te verhinderen.

Rapport
Een rapport van de Multinationale Vredesmacht en Waarnemers (MFO), die de vrede tussen Israël en Egypte moet bewaken, stelt intussen dat Israël twee overtredingen heeft begaan door Egypte binnen te dringen en aan Egytische zijde te schieten. Dat meldt het officiële Egyptische agentschap Mena.

Afgelopen nacht betoogden enkele honderden mensen voor de Israëlische ambassade. Ze staken Israëlische vlaggen in brand en eisten de uitwijzing van de Israëlische ambassadeur. (Belga/KVDA)

Egypte roept zijn ambassadeur uit Israël terug na de dood van vijf Egyptische politieagenten aan de grens met Israël, in de buurt van Eilat. De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak zegt de dood van de agenten te betreuren, zonder te bevestigen dat Israëlische soldaten hen doodschoten.Barak heeft het leger bevolen een onderzoek te openen "waarna de omstandigheden van het incident samen met het Egyptische leger zullen worden onderzocht", luidt het. Rekening houdend met de resultaten van het onderzoek zullen de nodige conclusies worden getrokken, belooft de minister. Onduidelijk Donderdagnacht werden in de buurt van de Egyptisch-Israëlische grenspost Taba vijf Egypische grensbewakers gedood. Over de omstandigheden van hun dood heerst nog onduidelijkheid. Volgens sommige berichten werden ze gedood door Israëlische soldaten die probeerden om schietende militante Palestijnen hun vlucht naar Egypte te verhinderen. Rapport Een rapport van de Multinationale Vredesmacht en Waarnemers (MFO), die de vrede tussen Israël en Egypte moet bewaken, stelt intussen dat Israël twee overtredingen heeft begaan door Egypte binnen te dringen en aan Egytische zijde te schieten. Dat meldt het officiële Egyptische agentschap Mena. Afgelopen nacht betoogden enkele honderden mensen voor de Israëlische ambassade. Ze staken Israëlische vlaggen in brand en eisten de uitwijzing van de Israëlische ambassadeur. (Belga/KVDA)