Reuters
© Reuters

David Cameron reageerde op de BBC Radio op het bloedbad op het strand van de Tunesische badplaats Sousse, waarbij minstens 30 Britten om het leven kwamen. 'Verschrikkelijke gebeurtenissen die de hele wereld geschokt hebben', aldus de regeringsleider.

Bedreigd

De aanslag is opgeëist door de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Cameron waarschuwt dat de strijders van IS in Syrië en Irak 'vreselijke aanslagen' op Brits grondgebied beramen.

'Wij zijn een doelwit, ze hebben ons de oorlog verklaard. Ze vallen onze burgers aan thuis en in het buitenland. Ze vallen onze manier van leven en onze waarden aan. Zolang IS in die landen bestaat, zijn wij bedreigd.' Cameron spreekt van 'een existentiële bedreiging voor het Westen.'

Strijd

Cameron vindt wel dat zijn land moet doorgaan met de luchtaanvallen. 'Ze hebben effect, ook al maken ze van ons een doelwit'. Grondtroepen ziet hij niet zitten. 'Onze strategie is om de lokale legers te versterken. Een land binnenvallen is gemakkelijker, maar heeft consequenties.'

De Britse premier pleit daarnaast voor een 'allesomvattende aanpak' en vergelijkt de strijd tegen IS met die tegen het communisme. 'Het is een strijd voor onze waarden. Het is niet voldoende om IS te vernietigen aan de basis. We moeten ook het verschrikkelijke radicale discours van die organisatie, die de gedachten van onze jongeren verandert, aanpakken.' (KVDA)

David Cameron reageerde op de BBC Radio op het bloedbad op het strand van de Tunesische badplaats Sousse, waarbij minstens 30 Britten om het leven kwamen. 'Verschrikkelijke gebeurtenissen die de hele wereld geschokt hebben', aldus de regeringsleider.De aanslag is opgeëist door de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Cameron waarschuwt dat de strijders van IS in Syrië en Irak 'vreselijke aanslagen' op Brits grondgebied beramen. 'Wij zijn een doelwit, ze hebben ons de oorlog verklaard. Ze vallen onze burgers aan thuis en in het buitenland. Ze vallen onze manier van leven en onze waarden aan. Zolang IS in die landen bestaat, zijn wij bedreigd.' Cameron spreekt van 'een existentiële bedreiging voor het Westen.'Cameron vindt wel dat zijn land moet doorgaan met de luchtaanvallen. 'Ze hebben effect, ook al maken ze van ons een doelwit'. Grondtroepen ziet hij niet zitten. 'Onze strategie is om de lokale legers te versterken. Een land binnenvallen is gemakkelijker, maar heeft consequenties.'De Britse premier pleit daarnaast voor een 'allesomvattende aanpak' en vergelijkt de strijd tegen IS met die tegen het communisme. 'Het is een strijd voor onze waarden. Het is niet voldoende om IS te vernietigen aan de basis. We moeten ook het verschrikkelijke radicale discours van die organisatie, die de gedachten van onze jongeren verandert, aanpakken.' (KVDA)