Op dit moment is de aanslag in Nice nog door niemand opgeëist. Toch lijkt Abu Mohammed al-Adnani, een woordvoerder van Islamitische Staat, in een filmpje uit 2014 de aanslag te voorspellen.

'Als je een ongelovige Amerikaan of Europeaan kan vermoorden, en dan nog het liefst de hatelijke Fransen, of een Australiër of een Canadees, of een andere ongelovige, vertrouw dan op Allah en dood hem, op welke manier dan ook', klinkt het. 'Sla op zijn hoofd met een steen, slacht hem af met een mes, overrijd hem met je auto, gooi hem vanop een hoge plaats naar beneden of vergiftig hem. (JVL)

Voor alle info over de aanslag in Nice kunt u terecht op onze liveblog.

Op dit moment is de aanslag in Nice nog door niemand opgeëist. Toch lijkt Abu Mohammed al-Adnani, een woordvoerder van Islamitische Staat, in een filmpje uit 2014 de aanslag te voorspellen.'Als je een ongelovige Amerikaan of Europeaan kan vermoorden, en dan nog het liefst de hatelijke Fransen, of een Australiër of een Canadees, of een andere ongelovige, vertrouw dan op Allah en dood hem, op welke manier dan ook', klinkt het. 'Sla op zijn hoofd met een steen, slacht hem af met een mes, overrijd hem met je auto, gooi hem vanop een hoge plaats naar beneden of vergiftig hem. (JVL)