In een nieuwe video, vrijgegeven door de Islamitische Staat (IS), wordt opnieuw een Britse gevange getoond. Dit maal wordt hij niet onthoofd, maar moet hij het publiek de beginselen van IS bijbrengen. Dat meldt BBC.

De afgelopen weken verspreidde IS gruwelijke video's waarin de Amerikaanse journalisten James Folley, Steven Sotloff en de Britse hulpverlener David Haines, koelbloedig werden onthoofd.

De recent ontdekte video toont opnieuw een Britse man gehuld in een oranje outfit. "Ik ben een gevangene van IS", verklaart hij. "Waarom doen de VS en het Verenigd Koninkrijk niet meer om ons, de gevangen, te helpen", vraagt hij zich luidop af.

Verder geeft hij aan dat dit een van de vele video's is, waarin hij de filosofie van IS zal uitleggen en verspreiden.

Gericht aan Britse moslims

In de video, die specifiek gericht is aan het Westerse publiek, is geen IS-strijder te zien. Het is niet duidelijk wanneer of waar hij is gemaakt.

BBC-correspondent Frank Gardener bevestigt dat dit overduidelijk een nieuwe propagandafilm is, gericht aan Britse moslims. "Deze keer is er geen sprake van een dreiging ten aanzien van Westerse mogendheden. Ook is er geen geweld te zien. De gevangene krijgt deze keer geen wapen of mes tegen zijn hoofd gericht."

"De Westerse media brengen IS verkeerd in beeld, aan de hand van deze video's zal dat rechtgezet worden", klinkt het.

In een nieuwe video, vrijgegeven door de Islamitische Staat (IS), wordt opnieuw een Britse gevange getoond. Dit maal wordt hij niet onthoofd, maar moet hij het publiek de beginselen van IS bijbrengen. Dat meldt BBC. De afgelopen weken verspreidde IS gruwelijke video's waarin de Amerikaanse journalisten James Folley, Steven Sotloff en de Britse hulpverlener David Haines, koelbloedig werden onthoofd. De recent ontdekte video toont opnieuw een Britse man gehuld in een oranje outfit. "Ik ben een gevangene van IS", verklaart hij. "Waarom doen de VS en het Verenigd Koninkrijk niet meer om ons, de gevangen, te helpen", vraagt hij zich luidop af. Verder geeft hij aan dat dit een van de vele video's is, waarin hij de filosofie van IS zal uitleggen en verspreiden.In de video, die specifiek gericht is aan het Westerse publiek, is geen IS-strijder te zien. Het is niet duidelijk wanneer of waar hij is gemaakt. BBC-correspondent Frank Gardener bevestigt dat dit overduidelijk een nieuwe propagandafilm is, gericht aan Britse moslims. "Deze keer is er geen sprake van een dreiging ten aanzien van Westerse mogendheden. Ook is er geen geweld te zien. De gevangene krijgt deze keer geen wapen of mes tegen zijn hoofd gericht." "De Westerse media brengen IS verkeerd in beeld, aan de hand van deze video's zal dat rechtgezet worden", klinkt het.