"De eerste evaluaties wijzen erop dat hij waarschijnlijk gedood is, samen met 12 andere strijders van de jihadistische groepering", zo klinkt het. Omar al-Shishani, geboren in 1986, had volgens het Pentagon de Georgische nationaliteit. Hij was gekend om zijn dikke rosse baard, en werd beschouwd als een van de hoogste, zoniet de hoogste militaire verantwoordelijke van IS, een soort minister van oorlog.

De coalitie heeft sinds de herfst haar inspanningen geïntensiveerd om kaderleden van IS te elimineren en de jihadisten te desorganiseren. De VS hadden 5 miljoen dollar uitgeloofd voor inlichtingen die naar Omar al-Shishani leidden.

De man is mogelijk op 4 maart om het leven gekomen tijdens een luchtaanval in de buurt an de stad al-Shadadi.

(Belga/RR)

"De eerste evaluaties wijzen erop dat hij waarschijnlijk gedood is, samen met 12 andere strijders van de jihadistische groepering", zo klinkt het. Omar al-Shishani, geboren in 1986, had volgens het Pentagon de Georgische nationaliteit. Hij was gekend om zijn dikke rosse baard, en werd beschouwd als een van de hoogste, zoniet de hoogste militaire verantwoordelijke van IS, een soort minister van oorlog. De coalitie heeft sinds de herfst haar inspanningen geïntensiveerd om kaderleden van IS te elimineren en de jihadisten te desorganiseren. De VS hadden 5 miljoen dollar uitgeloofd voor inlichtingen die naar Omar al-Shishani leidden.De man is mogelijk op 4 maart om het leven gekomen tijdens een luchtaanval in de buurt an de stad al-Shadadi.(Belga/RR)