IS-terroristen bestormen hospitaal en doden 20 soldaten

De vlag van Islamitische Staat wappert in Syrië © Belga Image

Terroristen van IS hebben het staatshospitaal al-Assad in het Oost-Syrische Deir es-Zor ingepalmd. Zij doodden er twintig regeringssoldaten en gijzelden het medische team.

Terroristen van Islamitische Staat (IS) hebben zaterdag het staatshospitaal al-Assad in het Oost-Syrische Deir es-Zor ingepalmd. Zij doodden er twintig regeringssoldaten en gijzelden het medische team. Dat meldt de vanuit Groot-Brittannië opererende anti-Assadsite Sohr. Bij de gevechten zijn ook zes jihadisten gedood, aldus Sohr.

IS controleert ruim de helft van Deir es-Zor, de hoofdstad van de olierijke gelijknamige provincie. In het door IS belegerde, regeringsgezinde deel van de stad leven nog bijna 200.000 mensen. IS wil de hele stad én de militaire luchthaven ervan onder controle krijgen. Sinds begin dit jaar boeken de terroristen er gestage vooruitgang.

Noodtoestand in Raqqa

IS heeft gisteren 13 mei de noodtoestand uitgeroepen in Raqqa, hun “hoofdstad” in Syrië, zo hebben nieuwsberichten gesuggereerd. Amerikaanse militaire functionarissen gaan een en ander na. Naar verluidt verspreidt de terreurgroep personeel over de stad en probeert zij potentiële doelwitten van luchtraids of grondaanvallen te beschermen.

Blijkbaar vreest IS het oprukken van de zogenaamde Syrische Democratische Krachten (SDF), een alliantie van Syrische Koerden en Arabische milities. Aan nieuwszender CNN zei een functionaris van het Pentagon dat niet uitgesloten wordt dat IS-leider Abu Bakr al-Bagdadi zich in Raqqa bevindt. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content