In Egypte hebben militanten van de terreurbeweging Sinai Province raketten afgevuurd op een luchthaven in Sinaï die gebruikt wordt door peacekeepers van de Multinational Force and Observers (MFO). Dat meldt Reuters. De MFO is een vredesmacht actief in Egypte na het vredesakkoord met Israël in 1971

Sinai Province is een organisatie geallieerd aan de terreurgroep Islamitische Staat (IS). In het verleden al zwoer ze de gewelddadige groepering trouw. Dit maal eiste Sinai Province de aanslag op via sociale media.

Voorlopig blijft het onduidelijk waar de raketten precies tot ontploffing zijn gekomen. Sommige bronnen meldden dat de explosies plaatsvonden net buiten de luchthaven, terwijl andere bronnen spraken van ontploffingen op het vliegveld. Volgens de veiligheidsdiensten zijn er geen doden gevallen.

Sinds president Mohammed Morsi (leider van de Moslimbroerders) door het leger werd afgezet, zijn de aanslagen in de Sinaï exponentieel toegenomen. In januari vielen er nog 26 doden en 30 gewonden.

Aanslag Luxor verijdeld

De Egyptische veiligheidsdiensten hebben woensdag naar eigen zeggen een zelfmoordaanslag in de toeristische trekpleister Luxor verijdeld.

Een kamikaze blies zichzelf op voor de beroemde tempel van Karnak, waarna twee lieden een vuurgevecht met de politie leverden. Daarbij is iemand omgekomen en is een politieagent gewond geraakt, zo meldde het Duitse persbureau DPA.

Het Franse persbureau AFP berichtte dat naast de kamikaze ook twee andere aanvallers zijn gedood. Meerder souvenirsverkopers zijn gewond geraakt, aldus de veiligheidsdiensten tegenover DPA. (AVE)

In Egypte hebben militanten van de terreurbeweging Sinai Province raketten afgevuurd op een luchthaven in Sinaï die gebruikt wordt door peacekeepers van de Multinational Force and Observers (MFO). Dat meldt Reuters. De MFO is een vredesmacht actief in Egypte na het vredesakkoord met Israël in 1971 Sinai Province is een organisatie geallieerd aan de terreurgroep Islamitische Staat (IS). In het verleden al zwoer ze de gewelddadige groepering trouw. Dit maal eiste Sinai Province de aanslag op via sociale media. Voorlopig blijft het onduidelijk waar de raketten precies tot ontploffing zijn gekomen. Sommige bronnen meldden dat de explosies plaatsvonden net buiten de luchthaven, terwijl andere bronnen spraken van ontploffingen op het vliegveld. Volgens de veiligheidsdiensten zijn er geen doden gevallen. Sinds president Mohammed Morsi (leider van de Moslimbroerders) door het leger werd afgezet, zijn de aanslagen in de Sinaï exponentieel toegenomen. In januari vielen er nog 26 doden en 30 gewonden. De Egyptische veiligheidsdiensten hebben woensdag naar eigen zeggen een zelfmoordaanslag in de toeristische trekpleister Luxor verijdeld.Een kamikaze blies zichzelf op voor de beroemde tempel van Karnak, waarna twee lieden een vuurgevecht met de politie leverden. Daarbij is iemand omgekomen en is een politieagent gewond geraakt, zo meldde het Duitse persbureau DPA.Het Franse persbureau AFP berichtte dat naast de kamikaze ook twee andere aanvallers zijn gedood. Meerder souvenirsverkopers zijn gewond geraakt, aldus de veiligheidsdiensten tegenover DPA. (AVE)