In de video, die 1 minuut en zeven seconden duurt en door Site Intel Group op Twitter werd geplaatst, is Kenji Goto Jogo in een oranje outfit te zien. Hij wordt vergezeld door zijn beul, die voor de executie nog een boodschap de wereld instuurde:

'Abe (de Japanse premier, nvdr.), vanwege je roekeloze beslissing om deel te nemen aan een niet te winnen oorlog, zal dit mes niet enkel Kenji doden, maar ook een bloedbad veroorzaken overal waar uw mensen worden gevonden', luidt het.

IS had eerder al een andere Japanse gegijzelde omgebracht, Haruna Yukawa. De islamisten hadden 200 miljoen dollar losgeld gevraagd voor de vrijlating van Kenji Goto Jogo en Haruna Yukawa, het bedrag dat Japan gespendeerd zou hebben aan de strijd tegen IS. (Belga/MI)

In de video, die 1 minuut en zeven seconden duurt en door Site Intel Group op Twitter werd geplaatst, is Kenji Goto Jogo in een oranje outfit te zien. Hij wordt vergezeld door zijn beul, die voor de executie nog een boodschap de wereld instuurde: 'Abe (de Japanse premier, nvdr.), vanwege je roekeloze beslissing om deel te nemen aan een niet te winnen oorlog, zal dit mes niet enkel Kenji doden, maar ook een bloedbad veroorzaken overal waar uw mensen worden gevonden', luidt het. IS had eerder al een andere Japanse gegijzelde omgebracht, Haruna Yukawa. De islamisten hadden 200 miljoen dollar losgeld gevraagd voor de vrijlating van Kenji Goto Jogo en Haruna Yukawa, het bedrag dat Japan gespendeerd zou hebben aan de strijd tegen IS. (Belga/MI)