De jihaditroepen van IS vielen Rutba aan, een stadje waarover IS in mei de controle verloren had. Bij de nieuwe gevechten lieten aan overheidszijde twaalf strijders het leven en raakten twaalf anderen gewond.

De gevechten duren voort nadat IS had geprobeerd het stadhuis en overheidsgebouwen te veroveren, aldus de anonieme militaire bron.

Het leger voert de verdediging samen met strijders van lokale gemeenschappen. Rutba ligt 380 kilometer ten westen van de hoofdstad Bagdad. Twee dagen geleden voerde IS al een tegenaanval uit op de noordelijke oliestad Kirkoek.

Begin deze week begon het Iraakse leger met steun van onder meer de Koerdische strijders de militaire campagne om Mosoel. Ze krijgen daarbij luchtsteun van de internationale coalitie tegen IS.

Sinds enkele maanden verliest IS meer en meer terrein in Irak, waardoor Mosoel zowat het laatste grote bolwek is in het land. Ook in buurland Syrië is IS op de terugtocht. (Belga/BO)

De jihaditroepen van IS vielen Rutba aan, een stadje waarover IS in mei de controle verloren had. Bij de nieuwe gevechten lieten aan overheidszijde twaalf strijders het leven en raakten twaalf anderen gewond. De gevechten duren voort nadat IS had geprobeerd het stadhuis en overheidsgebouwen te veroveren, aldus de anonieme militaire bron. Het leger voert de verdediging samen met strijders van lokale gemeenschappen. Rutba ligt 380 kilometer ten westen van de hoofdstad Bagdad. Twee dagen geleden voerde IS al een tegenaanval uit op de noordelijke oliestad Kirkoek. Begin deze week begon het Iraakse leger met steun van onder meer de Koerdische strijders de militaire campagne om Mosoel. Ze krijgen daarbij luchtsteun van de internationale coalitie tegen IS.Sinds enkele maanden verliest IS meer en meer terrein in Irak, waardoor Mosoel zowat het laatste grote bolwek is in het land. Ook in buurland Syrië is IS op de terugtocht. (Belga/BO)