'De voorbije maanden hebben de leraren de ideologie van IS opgedrongen aan hun leerlingen,' maakte minister van Onderwijs Naftali Bennett bekend volgens The Jerusalem Post. Bennett feliciteerde de veiligheidsdienst Shin Bet en de politie omdat ze 'een einde hebben gemaakt aan de vijandige acties binnen het Israëlische onderwijs'.

Aangeklaagd

De vier zijn tussen de 23 en 30 jaar. Er zijn nog twee andere verdachten opgepakt, maar over hen is weinig bekend. Alle zes komen ze uit het bedoeïendorp Hura, ten zuiden van de Westelijke Jordaanoever, en staan terecht voor de rechtbank van Beer Sheva.

De aanklachten luiden onder andere 'verspreiding van propagandamateriaal van een illegale organisatie' en 'samenzwering met de bedoeling een misdaad te plegen'.

Geheime bijeenkomsten

Volgens Shin Bet hielden de beklaagden tussen eind 2013 en juni 2015 ook één tot twee keer per week geheime bijeenkomsten in Hura waar ze spraken over de ideologie van de IS en propagandavideo's en toespraken bekeken.

Enkelen van hen hadden plannen om zich aan te sluiten bij de strijd in Syrië, aldus Shin Bet. Het is niet uitgesloten dat andere leden van de cel reeds vertrokken zijn.

Volgens The Jerusalem Post ondervraagt de politie nog mensen die ervan verdacht worden dat ze op de hoogte waren van de activiteiten zonder dat te melden aan de autoriteiten. (KVDA)

'De voorbije maanden hebben de leraren de ideologie van IS opgedrongen aan hun leerlingen,' maakte minister van Onderwijs Naftali Bennett bekend volgens The Jerusalem Post. Bennett feliciteerde de veiligheidsdienst Shin Bet en de politie omdat ze 'een einde hebben gemaakt aan de vijandige acties binnen het Israëlische onderwijs'.De vier zijn tussen de 23 en 30 jaar. Er zijn nog twee andere verdachten opgepakt, maar over hen is weinig bekend. Alle zes komen ze uit het bedoeïendorp Hura, ten zuiden van de Westelijke Jordaanoever, en staan terecht voor de rechtbank van Beer Sheva. De aanklachten luiden onder andere 'verspreiding van propagandamateriaal van een illegale organisatie' en 'samenzwering met de bedoeling een misdaad te plegen'. Volgens Shin Bet hielden de beklaagden tussen eind 2013 en juni 2015 ook één tot twee keer per week geheime bijeenkomsten in Hura waar ze spraken over de ideologie van de IS en propagandavideo's en toespraken bekeken. Enkelen van hen hadden plannen om zich aan te sluiten bij de strijd in Syrië, aldus Shin Bet. Het is niet uitgesloten dat andere leden van de cel reeds vertrokken zijn.Volgens The Jerusalem Post ondervraagt de politie nog mensen die ervan verdacht worden dat ze op de hoogte waren van de activiteiten zonder dat te melden aan de autoriteiten. (KVDA)