Dat meldt de Washington Post. Foley, die in november 2012 in Syrië ontvoerd werd, moest de folterpraktijken verscheidene keren ondergaan, zo bevestigt een naaste van Foley aan de krant.

"Ze wisten precies hoe ze waterboarding moesten uitvoeren", aldus de bron, volgens wie de gijzelaars toen vastgehouden werden in Raqqa, in het noorden van Syrië.

Bronnen die werkten aan de bevrijding van de gijzelaars bevestigen aan het Franse persagentschap AFP dat minstens een gijzelaar de folterpraktijk moest ondergaan.

Waterboarding werd door de CIA gebruikt bij ondervragingen na de aanslagen van 11 september.

(Belga/MS)

Dat meldt de Washington Post. Foley, die in november 2012 in Syrië ontvoerd werd, moest de folterpraktijken verscheidene keren ondergaan, zo bevestigt een naaste van Foley aan de krant. "Ze wisten precies hoe ze waterboarding moesten uitvoeren", aldus de bron, volgens wie de gijzelaars toen vastgehouden werden in Raqqa, in het noorden van Syrië. Bronnen die werkten aan de bevrijding van de gijzelaars bevestigen aan het Franse persagentschap AFP dat minstens een gijzelaar de folterpraktijk moest ondergaan. Waterboarding werd door de CIA gebruikt bij ondervragingen na de aanslagen van 11 september. (Belga/MS)