IS eist aanslag op Libisch hotel op: drie doden

Veiligheids- en hulpdiensten omsingelen het Corinthia Hotel in Tripoli, Libië. © AFP

Het Corinthia Hotel in Tripoli, populair bij diplomaten en Libische leiders, is bestormd door schutters. Eerder ontplofte een bomauto voor het hotel. De aanslag werd opgeëist door Islamitische Staat (IS). De schutters zouden zich in het hotel verschansen en er werden nog schoten gehoord. Er is sprake van drie doden.

Schutters hebben een bekend hotel in het centrum van Tripoli in Libië bestormd, na een aanval met een bomauto. Daarbij zijn zeker drie doden gevallen, meldt een bron bij de veiligheidsdiensten. De terreurgroep Islamitische Staat (IS) eiste de aanval op het Corinthia Hotel op, zo zei de Amerikaanse dienst SITE, die de online activiteiten van terreurorganisaties in de gaten houdt.

Drie bewakers kwamen om bij de aanval, aldus woordvoerder van de veiligheidsdiensten Essam al-Na’as. Een van hen kwam om bij de ontploffing van een bomvoertuig voor het hotel, waarna gewapende mannen het gebouw aanvielen en twee andere bewakers doodschoten. Het hotel is nog steeds omsingeld door de veiligheidsdiensten.

Gijzeling ontkend

Een woordvoerder van Corinthia Group in Malta zei dat alle gasten veilig zijn en ontkende dat een gijzeling zou plaatsvinden. Volgens de woordvoerder hadden de schutters zich verschanst in een van de bovenste verdiepingen van het hotel. Een journalist van het Franse persagentschap AFP ter plaatse meent dat de veiligheidsdiensten de pers op ongeveer 100 meter afstand van het hotel houden, en dat er nog schoten gehoord worden.

Strijders van de extremistische groep IS eisten de aanval tegen het luxehotel op, aldus SITE. De afdeling van IS in Tripoli zei op Twitter dat haar leden het hotel hadden aangevallen, dat bekend is bij diplomaten en Libische leiders. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content