Het was al bekend dat de dader zich liet inspireren door de terreurgroep. Bij de kleine vrachtwagen waarmee Sayfullo Saipov acht mensen doodde in New York vonden speurders een geschreven boodschap waarin hij trouw zweert aan de groep Islamitische Staat.

The New York Times ziet twee ongewone elementen in de opeising door IS. Ten eerste komt ze laat, ruim twee dagen na de feiten. IS eist doorgaans snel op. En ten tweede gaat ze in tegen de gebruikelijke aanpak om niet op te eisen als de dader de aanslag overleefd heeft en in hechtenis genomen is.

Het was al bekend dat de dader zich liet inspireren door de terreurgroep. Bij de kleine vrachtwagen waarmee Sayfullo Saipov acht mensen doodde in New York vonden speurders een geschreven boodschap waarin hij trouw zweert aan de groep Islamitische Staat.The New York Times ziet twee ongewone elementen in de opeising door IS. Ten eerste komt ze laat, ruim twee dagen na de feiten. IS eist doorgaans snel op. En ten tweede gaat ze in tegen de gebruikelijke aanpak om niet op te eisen als de dader de aanslag overleefd heeft en in hechtenis genomen is.