Volgens ooggetuigen hebben de islamisten de 1.800 jaar oude iconische triomfboog opgeblazen, bericht het Syrische agentschap voor de Oudheid. De prachtig versierde triomfboog maakte deel uit van de toegangspoort tot de Romeinse stad.

De triomfboog zou zondag met springstof zijn opgeblazen. Het monument is door de Romeinen gebouwd. Het bestaat uit een grote boog, geflankeerd door twee kleinere bogen die de toegang vormden tot de elegante zuilengang van Palmyra.

IS veroverde de stad en het omliggende gebied in het midden van de woestijn in mei op het Syrische regeringsleger. Sindsdien werd de 82-jarige hoofdarcheoloog, die de ruïnes van de stad moest beschermen, onthoofd en twee eeuwenoude tempels van immens cultureel belang vernield. Dat veroorzaakte heel wat verontwaardiging in de rest van de wereld.

Palmyra staat op de Unesco-lijst van Werelderfgoed. (TE)

Volgens ooggetuigen hebben de islamisten de 1.800 jaar oude iconische triomfboog opgeblazen, bericht het Syrische agentschap voor de Oudheid. De prachtig versierde triomfboog maakte deel uit van de toegangspoort tot de Romeinse stad. De triomfboog zou zondag met springstof zijn opgeblazen. Het monument is door de Romeinen gebouwd. Het bestaat uit een grote boog, geflankeerd door twee kleinere bogen die de toegang vormden tot de elegante zuilengang van Palmyra. IS veroverde de stad en het omliggende gebied in het midden van de woestijn in mei op het Syrische regeringsleger. Sindsdien werd de 82-jarige hoofdarcheoloog, die de ruïnes van de stad moest beschermen, onthoofd en twee eeuwenoude tempels van immens cultureel belang vernield. Dat veroorzaakte heel wat verontwaardiging in de rest van de wereld. Palmyra staat op de Unesco-lijst van Werelderfgoed. (TE)