De Koerdisch-Arabische troepen hadden twee maanden geleden al een offensief opgestart tegen het in IS gelegerde Manbij. Die noordelijk gelegen plaats in Syrië geldt als een bolwerk van terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Sharfan Darwish, woordvoerder van de Syrian Democratic Forces (SDF), die de Koerdische YPG milities en de Arabische strijders omvat, verklaarde zaterdag aan het persagentschap Reuters dat de gevechten blijven duren, ' maar dat ongeveer 90 procent van de stad bevrijd is' van de strijders van IS.

Volgens het in Groot-Brittannië gevestigde Observatorium voor de Mensenrechten blijven er in het centrum van de stad nog kleine groepen IS-strijders actief.

Nog volgens die organisatie zijn eind juli bij een luchtbombardement van de door de VS geleide internationale coalitie in Manbij op zijn minst 28 burgers om het leven gekomen.

Na dat bombardement hebben miltanten van Islamitische Staat -als vergelding - in een nabijgelegen dorp naar verluidt 24 burgers terechtgesteld.

(Reuters/BO)

De Koerdisch-Arabische troepen hadden twee maanden geleden al een offensief opgestart tegen het in IS gelegerde Manbij. Die noordelijk gelegen plaats in Syrië geldt als een bolwerk van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Sharfan Darwish, woordvoerder van de Syrian Democratic Forces (SDF), die de Koerdische YPG milities en de Arabische strijders omvat, verklaarde zaterdag aan het persagentschap Reuters dat de gevechten blijven duren, ' maar dat ongeveer 90 procent van de stad bevrijd is' van de strijders van IS. Volgens het in Groot-Brittannië gevestigde Observatorium voor de Mensenrechten blijven er in het centrum van de stad nog kleine groepen IS-strijders actief.Nog volgens die organisatie zijn eind juli bij een luchtbombardement van de door de VS geleide internationale coalitie in Manbij op zijn minst 28 burgers om het leven gekomen.Na dat bombardement hebben miltanten van Islamitische Staat -als vergelding - in een nabijgelegen dorp naar verluidt 24 burgers terechtgesteld.(Reuters/BO)