De terroristische groepering Islamitische Staat (IS) heeft het Westen opnieuw met aanslagen bedreigd in een audioboodschap. Woordvoerder Abu Mohammed al-Adnani sprak over aanslagen tegen onder meer het Witte Huis in Washington en de Big Ben in Londen. In diezelfde boodschap, die op het internet werd verspreid, kondigde al-Adnani de alliantie aan met deNigeriaanse terreurgroep Boko Haram.

Kinderen en vrouwen op weg naar IS

In Turkije zijn Indonesische kinderen en vrouwen opgepakt die zich in Syrië bij IS wilden voegen. Aan de Syrisch-Turkse grens werden elf kinderen, vier vrouwen en een man opgepakt, zei de Indonesische minister voor Veiligheid Tedjo Edhy Purdijatno. Er zijn ongeveer 500 Indonesiërs naar Syrië getrokken om er te vechten onder de vlag van de terreurbeweging. (Belga/WB)

De terroristische groepering Islamitische Staat (IS) heeft het Westen opnieuw met aanslagen bedreigd in een audioboodschap. Woordvoerder Abu Mohammed al-Adnani sprak over aanslagen tegen onder meer het Witte Huis in Washington en de Big Ben in Londen. In diezelfde boodschap, die op het internet werd verspreid, kondigde al-Adnani de alliantie aan met deNigeriaanse terreurgroep Boko Haram. In Turkije zijn Indonesische kinderen en vrouwen opgepakt die zich in Syrië bij IS wilden voegen. Aan de Syrisch-Turkse grens werden elf kinderen, vier vrouwen en een man opgepakt, zei de Indonesische minister voor Veiligheid Tedjo Edhy Purdijatno. Er zijn ongeveer 500 Indonesiërs naar Syrië getrokken om er te vechten onder de vlag van de terreurbeweging. (Belga/WB)